Prima clinică pentru tratarea dependenței de jocuri a fost deschisă în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

1. Apple ar putea lansa în primul trimestru al anului viitor un nou iPhone SE și o nouă versiune de iPad Pro, susține analistul chinez Ming-Chi Kuo. Acestea ar fi urmate în Q2 de un MacBook cu un nou tip de tastatură și o cască de realitate augmentată dezvoltată împreună cu un partener. (9to5mac)

2. Grasshopper, aplicația pentru învățat programare a celor de la Google, este disponibilă acum și pe desktop. După ce inițial a fost lansată doar într-o versiune mobilă, acum aceasta are o aplicație online ce poate fi accesată într-un browser web. (TechCrunch)

3. Prima clinică pentru tratarea dependenței de jocuri a fost deschisă în Marea Britanie. Aceasta se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani și include consultații prin Skype pentru cei care nu pot veni în persoană pentru o consultație. (The Guardian)

4. Cererea mare de experți în învățare mecanică determină mulți astrofizicieni să renunțe la carierele în cercetare spațială pentru a lucra la marile companii de tehnologie. (Wired)

5. Doar în prima jumătate a acestui an, VC-urile au cheltuit $2.6 miliarde în 160 de investiții în startup-uri din America Latină. În întreg anul 2016, suma totală a investițiilor în această regiune se ridica la $500 milioane. (CrunchBase)

6.  Angajații Blizzard au declanșat un protest după ce producătorul de jocuri a suspendat un jucător profesionist de Hearthstone care și-a declarat public susținerea pentru protestele din Hong Kong. Blizzard a anunțat că evaluează situația. (BuzzFeedNews)

7. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică propune schimbarea a modului în care sunt taxate multinaționalele, vizați fiind în special giganții din zona de tehnologie. Scopul este ca aceștia să nu mai poată beneficia de așa-zisele raiuri fiscale pentru a plăti taxe foarte mici. (FT)

8. Apple începe să vândă pe propriul site controller-ul Xbox Wireless al celor de la Microsoft. Mai nou, controller-ul de Xbox poate fi conectat la dispozitivele Apple și folosit în jocuri. (Macrumors)

9. 30 de grupuri pentru apărarea drepturilor civile din Statele Unite le cer autorităților printr-o scrisoare deschisă să întrerupă colaborarea dintre poliție și Ring, divizia Amazon care produce, printre altele, camere video pentru supraveghere. (Cnet)

10. Uber testează o facilitate numită Uber Pet, prin care clienții pot urca cu animale de companie în mașinile șoferilor care sunt de acord cu acest lucru contra unei taxe suplimentare cuprinsă între $3 și $5.  Șoferii care nu acceptă câini și pisici în propriile mașini pot ignora acest gen de curse. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – UiPath ar putea fi evaluat la $7 miliarde, devenind cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale
Apple a comandat producerea a 75 de milioane de iPhone-uri cu 5G – Cronica de Tehnologie