Meta renunță la suportul pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie

1. Uber și Lyft au obținut o importantă victorie legală în California. O curte de apel a decis că cele două companii pot folosi în continuare modelul contractorilor independenți, răsturnând practic decizia instanței inferioare. Cele două companii erau chemate în judecată în 2020 de statul California, care dorea clasificarea șoferilor drept angajați. (WSJ)

2. Meta renunță la suportul pentru NFT-uri, lansat în urmă cu mai puțin de un an pe Instagram și, apoi, pe Facebook. Compania spune că va încerca să se concentreze pe alte mijloace prin care să susțină creatorii de conținut și business-urile. (Profit.ro)

3. SpaceX se pregătește să testeze un serviciu satellite-to-cellular. Anunțat anul trecut sub egida „Coverage Above and Beyond”, acesta ar urma să funcționeze cu T-Mobile și să lege direct telefoanele mobile la conexiunile din satelit. (Engadget)

4. Automattic a cumpărat plugin-ul ActivityPub for WordPress. Platforma de blogging va putea astfel integra ansamblul de servere federate Fediverse, care suportă, printre altele, Mastodon, Pleroma, Friendica, HubZilla, Pixelfed, SocialHome și Misskey. În paralel, Automattic testează și AT, protocol care este folosit de rețeaua descentralizată Bluesky, finanțată de Jack Dorsey. (TechCrunch)

5. Carbonul rezultat în urma zdrobirii rocilor pentru construcții ar putea fi capturat dacă procesul are loc în CO2 gazos. În acest fel, ar putea fi capturat un procent de 0,5% din emisiile globale, ceea ce echivalează cu plantarea unei păduri de dimensiunile Germaniei. (TechXplore)

6. Departamentul de Justiție al Statelor Unite investighează colapsul stablecoin-ului TerraUSD. Șeful Terraform Labs, Do Kwon, a fost deja chemat în judecată luna trecută de SEC, acesta fiind acuzat că a păcălit investitorii în legătură cu riscurile monedei. (WSJ)

7. O nouă abordare împotriva cancerului la ficat, care ar putea duce la producerea unei noi clase de medicamente, a fost prezentată de oamenii de știință americani. În urma experimentelor pe șoareci, aceștia au descoperit că o enzimă produsă în celulele canceroase hepatice ar putea transforma un grup de compuși în medicamente anticanceroase, ucigând celulele și producând regresul bolii. (MedicalXpress)

8. Google „a pierdut” un Pixel 7a, care a ajuns să fie prezentat de un blogger din Vietnam. Smartphone-ul, care ar putea fi anunțat oficial la Google I/O, în luna mai, pare să aibă un ecran de 6,1 inch cu 90Hz, 8GB RAM, 128GB stocare, două camere de 12MP și certificare IP67 pentru rezistență la apă și praf. (Profit.ro)

9. Acceleratorul Y Combinator disponibilizează 17 angajați din echipa dedicată startup-urilor aflate în faze avansate, pentru a se concentra mai bine pe investițiile din faza incipientă. Compania spune că decizia nu are legătură cu colapsul Silicon Valley Bank. (The Information)

10. Samsung este acuzată că a falsificat fotografiile cu Luna, folosite pentru promovarea funcției „Space Zoom” de pe flagship-urile lansate de companie în ultimii ani. Samsung nu a ascuns faptul că aceste imagini sunt obținute cu ajutorul AI-ului. Problema este că AI-ul nu doar că îmbunătățește detaliile din imaginea originală, ci generează detalii care nu existau – de aici și concluzia că fotografiile sunt false. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
51% dintre adolescenții americani petrec zilnic, în medie, cel puțin patru ore pe zi în aplicațiile de social media – Cronica de Tehnologie
3,8 miliarde de numere de telefon presupuse a fi ale utilizatorilor de Clubhouse au fost scoase la vânzare pe darknet – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău