Meta testează conceptul de canale pentru grupurile de discuții, similare cu cele de pe Discord – Cronica de Tehnologie

1. Facebook și Twitter au început să blocheze postările care promovează pastilele pentru avort. După ce Curtea Supremă din SUA a eliminat protecția constituțională a avortului, pe rețelele sociale a explodat numărul postărilor care oferă astfel de pastile femeilor din statele unde avortul a fost sau va fi interzis. Meta spune că aceste postări contravin politicilor privind produsele farmaceutice. (AP)

2. Niantic anunță NBA All World, un joc de baschet ce va avea la bază aceleași elemente care au făcut un succes din Pokémon Go – localizarea și elementele de AR. Marea diferență va veni din faptul că punctele de interes vor fi legate de baschet. De exemplu, stamina pentru jucătorul NBA va putea fi colectată din diverse locuri care apar pe harta din joc. (The Verge)

3. Arm a anunțat seria de procesoare Armv9 și placa video Immortalis-G715 pentru smartphone-uri. Cel mai capabil procesor al seriei, Cortex-X3, promite un spor de 22% de performanță, în vreme ce placa video este prima a companiei care oferă suport hardware pentru ray-tracing. (Android Authority)

4. Meta testează conceptul de canale pentru grupurile de discuții, o facilitate făcută cunoscută de Discord. Într-o secțiune laterală, sunt afișate canalele disponibile în cadrul unui grup, care pot fi folosite pentru separa conținutul pe categorii. Nu doar ideea, ci întregul design al funcției care va fi lansată în lunile următoare este inspirat, în mod evident, de la Discord. (The Verge)

5. Google a înființat subdivizia Google Public Sector, care se va concentra pe contracte de cloud cu instituțiile din sectorul public. Gigantul american vrea să furnizeze soluțiile Workplace (Gmail, Drive etc.) împreună cu instrumentele de analiză a datelor din Google Cloud Platform. (9to5Google)

6. Anomalii microscopice, care afectează schimbul de oxigen dintre plămâni și globulele roșii, sunt de vină pentru efectele pe termen lung resimțite după infectarea cu COVID-19. Acestea au putut fi observate, pentru prima oară, la un RMN cu gaz xenon inhalat. (MedicalXpress)

7. Google Earth Engine, unul dintre cele mai vaste cataloage de observații despre Pământ, este acum disponibil pentru instituții guvernamentale și entități comerciale. Lansat în 2010, GEE combină numeroase date provenite din surse multiple, inclusiv de la sateliți, oferind informații de actualitate legate de sursele de apă, păduri, agricultură etc. (ZDNet)

8. Insta360 a prezentat camera panoramică One RS 1-inch 360 Edition ($800). Bazată pe vechiul model One RS, aceasta vine în plus cu un senzor CMOS de un inch și posibilitatea folosirii unei baterii mai mari. Noua cameră poate filma 6K cu 30fps și poate realiza fotografii de 21MP, ambele la 360 de grade. (The Verge)

9. HTC anunță smartphone-ul Desire 22 Pro (posibil în jur de €460), pe care-l promovează în legătură cu conceptul de metavers și despre care spune că va fi cel mai bun companion pentru casca Vive Flow VR. Este un mid-range cu portofel digital și suport pentru NFT, care va fi disponibil de la 1 august. (Profit.ro)

10. Jocul blockchain Axie Infinity este disponibil din nou, după hack-ul în care a pierdut $625 de milioane și folosește aceeași rețea Ronin, pe ale cărei probleme de securitate a fost posibil atacul. Producătorul Sky Mavis va returna utilizatorilor, în total, $216.5 milioane. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Un atac cibernetic a afectat rețeaua Vodafone din Portugalia – Cronica de Tehnologie
Tesla amână livrările pentru Cybertruck pe anul viitor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău