Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a înregistrat $33.1 miliarde venituri în ultimul trimestru, în creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul înregistrat a fost de $10.7 miliarde, cu 21% în creștere YoY. (Microsoft). Veniturile generate de platforma Azure în ultimul trimestru au crescut cu 59% de la an la an, însă rata de creștere este pe o pantă descendentă, după ce în trimestrul anterior era la 64%, iar cu un trimestru înainte era de 73%. În aceeași perioadă, vânzările suitei Office 365 au crescut cu 25%. (Bloomberg)

2. Google susține că a atins supremația cuantică cu un sistem care a realizat în 3 minute și 20 de secunde un calcul matematic pentru care cel mai avansat supercomputer actual ar fi avut nevoie de peste 10.000 de ani. IBM, care deține cel mai avansat supercomputer, spune că Google a greșit calculele și că supercomputerul său ar putea rezolva sarcina respectivă în mai puțin de două zile și jumătate. (NY Times)

3. Comcast face lobby pe lângă senatorii americani împotriva planurilor de criptare a traficului anunțate de Google și Mozilla. ISP-urile nu ar mai avea acces atât de ușor la istoricul navigării utilizatorilor dacă Chrome și Firefox vor implementa protocolul DoH (DNS over HTTPS). (Vice)

4. Huawei își va lansa primul telefon pliabil pe 15 noiembrie în China. Mate X va costa în jur de $2.400, fiind chiar mai scump decât Galaxy Fold. (Digital Trends)

5. Apple Pay a devenit cea mai folosită aplicație de plăți mobile din Statele Unite, detronând Starbucks. Soluția celor de la Apple a ajuns anul trecut la 27.7 milioane de utilizatori și ar putea atinge în 2019 30.3 milioane de utilizatori. (eMarketer)

6. GoPro Max primește în general aprecieri pozitive, având ca puncte forte în primul rând durabilitatea, sunetul și calitatea touchscreen-ului. Nu la fel de bună este stabilizarea, care are probleme în special noaptea. (The Verge)

7. Amazon lansează o aplicație gratuită de știri pentru Fire TV, care este monetizată prin reclame. Aceasta include aproape 20 de publicații, printre care Bloomberg și Reuters. (TechCrunch)

8. PayPal depășește așteptările analiștilor cu $4.38 miliarde venituri (19% YoY) și un profit de $462 milioane în Q3. În aceeași perioadă, PayPal a câștigat 9.8 milioane utilizatori noi, ajungând la 295 milioane de utilizatori. (MarketWatch)

9. eBay a înregistrat venituri de $2.65 miliarde în Q3, la același nivel de anul trecut. Numărul cumpărătorilor de pe toate platformele companiei a crescut cu 4%, ajungând la 183 milioane. (ZDNet)

10. Amazon a cumpărat Health Navigator, un start-up pentru urgențe, care furnizează soluții online pentru verificarea simptomelor și triajul pacienților. Health Navigator va fi integrat în Amazon Care pentru a fi oferit propriilor angajați. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc o infrastructură mai vulnerabilă la atacuri decât se credea până acum – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Uber vrea să atragă $1 miliard investiții în divizia de mașini autonome
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău