Toate cele trei noi modele de iPhone vor avea 5G – Cronica de Tehnologie

1. Reliance Ji a devenit cel mai important operator de comunicații din India, după ce doar cu o lună în urmă urcase pe locul 2. Ajuns la 331,3 milioane de abonați, Reliance Ji a depășit luna trecută Vodafone, a cărui bază de utilizatori a scăzut la 320 milioane. (Bloomberg)

2. Toate cele trei modele de iPhone pe care Apple le va lansa anul viitor vor avea 5G, conform analistului Ming-Chi Kuo care se bazează pe informații din zona producătorilor de componente chinezi. Kuo a revizuit o informație anterioară, în care tot el spunea că doar versiunile cu ecran AMOLED vor avea 5G. (Profit.ro)

3. Guvernul canadian vrea să creeze împreună cu Telesat un sistem de furnizare a internetului prin satelit pentru zonele rurale ale țării. Investiția se va ridica la $85 milioane. (Engadget)

4. Venezuela folosește o aplicație numită Jetman Pay, prin care transformă banii colectați din taxele de pe aeroport în Bitcoin, pe care-l vinde apoi în schimbul dolarilor americani în Rusia, China, Hong Kong și Ungaria. (TheNextWeb)

5. Facebook va scoate secțiunea de jocuri Instant Games din aplicația Messenger și o va muta în cadrul rețelei sociale, mai exact în tab-ul Facebook Gaming. Instant Games nu s-a bucurat de succesul scontat în cadrul aplicației de chat, iar Facebook vrea ca jocurile să redevină o parte importantă a rețelei sale sociale. Prin aceeași mutare, aplicația Messenger devine mai simplă și mai rapidă. (VentureBeat)

6. ByteDance, producătorul TikTok, a cumpărat startup-ul britanic Jukedeck, specializat în software care compune muzică în mod autonom. În urma achiziției, din ce în ce mai populara aplicație de short-form video ar putea primi o facilitate prin care utilizatorii pot crea muzică cu ajutorul AI-ului. (SCMP)

7. Agenția britanică NCA (National Crime Agency) încearcă să se pregătească de un Brexit fără acord, care ar priva-o de acces la bazele de date europene. NCA copiază acum peste 54.000 de fișiere privind infracțiunile și amenințările teroriste din bazele comune de date europene. (The Guardian)

8. Din ce în ce mai mulți tineri care folosesc Instagram trec la profiluri de business pentru a avea la dispoziție datele de analiză pe care serviciul celor de la Facebook îl oferă doar acestui tip de cont. Trecând la un profil de business, date personale ale tinerilor, precum adresa de e-mail sau numărul de telefon, devin publice. (Bloomberg)

9. Între 2011 și 2015, Spotify a cochetat în secret cu zona video, dorind să lanseze un serviciu de video care să concureze cu Netflix și ceilalți jucători. Informația apare într-o carte lansată de doi jurnaliști suedezi, în care sunt prezentate și ofertele de achiziție pe care Spotify le-a primit de la companii precum Microsoft, Google și Tencent. (Variety)

10. Tacticile folosite de boții de pornografie pentru Instagram au evoluat în ultima vreme, reușind să păcălească algoritmii de detecție ai platformei. Boții folosesc, printre altele, conturi intermediare pentru a fi mai greu identificați și deghizează conținutul folosind citate literare în caption-urile fotografiilor. (Tenable)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp a adăugat clauze privind partajarea datelor cu Facebook în condițiile de folosire ale serviciului – Cronica de Tehnologie
Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri în cadrul pachetului de securitate pentru luna aprilie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău