Microsoft a lansat aplicația Office pentru Android – Cronica de Tehnologie

1. Google închide serviciul Google Station, care oferea conexiuni wireless gratuite la internet în peste 400 de stații de tren din India. Oficialii spun că acesta a devenit inutil pe măsură ce abonamentele de date s-au ieftinit. (TechCrunch)

2. Marea Britanie va cumpăra cel mai rapid supercomputer pentru prognoze meteo, pe care va da £1.2 miliarde. Acesta ar trebui să realizeze prognoze mai corecte și mai prompte pe arii reduse până la 1 kilometru. (Engadget)

3. Investițiile chineze în startup-uri din India au crescut masiv anul trecut. Doar în Q4 fondurile de investiții din China au investit aproximativ $1,4 miliarde în companiile indiene. (FT)

4. SpaceX a lansat cu succes cincea serie de sateliți Starlink, însă a ratat aterizarea propulsorului. Acesta nu a nimerit platforma mobilă și a ajuns în ocean. (Engadget)

5. Cu 146,9 milioane de unități livrate, piața difuzoarelor inteligente a crescut anul trecut cu 70%. Amazon și Google și-au păstrat primele locuri, însă au pierdut cotă de piața în fața producătorilor chinezi Baidu, Alibaba și Xiaomi. (Profit.ro)

6. Microsoft a lansat aplicația Office, care aduce Word, Excel și Powerpoint sub același acoperiș. Aceasta funcționează deocamdată doar pe telefoanele cu Android și doar în modul portret. (Profit.ro)

7. Uniunea Astronomică Internațională avertizează cu privire la poluarea de lumină pe care constelația de sateliți Starlink, a SpaceX, o va produce. Astrologii spun că trebuie stabilite cât mai repede reguli pentru ca lumina emisă de sateliți să nu afecteze cercetarea spațiului. (TechCrunch)

8. Un nou tip de înșelătorie la adresa proprietarilor de site-uri ia amploare. Aceștia sunt șantajați că dacă nu plătesc $5.000 în Bitcoin, reclamele afișate vor înregistra atât de multe click-uri automatizate, încât vor fi declanșate sistemele antifraudă de la AdSense și vor rămâne fără veniturile din publicitate. (Brian Krebs)

9. Tipologia deplasării unui masiv nor de gaze din apropierea centrului galaxiei noastre îi face pe astronomi să creadă că acesta orbitează în jurul unui tip de gaură neagră foarte greu de observat. Experții cred că obiectul estimat la o masă de 10.000 de ori mai mare decât cea a soarelui este o gaură neagră care nu emite radiații pentru că nu “se hrănește” în mod activ. (ScienceAlert)

10. Google a eliminat din Play Store, pentru a doua oară, aplicația ToTok, despre care presa americană a scris că Emiratele Arabe Unite o folosesc pentru spionarea cetățenilor săi. Google nu a făcut publice motivele pentru care a luat această decizie. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a reparat o vulnerabilitate 0-day din Outlook, care era folosită de hackerii ruși de aproape un an – Cronica de Tehnologie
Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău