Microsoft a lansat noul browser Edge, bazat pe Chromium – Cronica de Tehnologie

1. Apple cumpără Xnor.ai pentru o sumă estimată în jurul a $200 milioane. Xnor.ai este un startup care dezvoltă soluții de învățare mecanică recunoaștere a imaginilor care rulează local, pe device, cu un consum mic de energie. (Profit.ro)

2. Microsoft a lansat noul browser Edge, bazat pe Chromium. Acesta va fi livrat treptat prin sistemul de update-uri din Windows, însă, alternativ, poate fi descărcat și instalat manual. Noul Edge suportă extensiile de Chrome, sincronizează setările și are un sistem de blocare a tracker-elor. (Profit.ro)

3. iPhone poate fi folosit ca o cheie fizică de securitate pentru autentificările 2FA, cu ajutorul celei mai recente versiuni de Google Smart Lock. Logarea pe alte dispozitive poate fi confirmată pe iPhone, ca și cum iPhone-ul ar fi o cheie fizică de securitate. (9to5Google)

4. Toyota lansează în Europa programul de mobilitate Kinto, compus din patru servicii: Kinto Share, un serviciul închiriere pe termen scurt, Kinto Join, un serviciu de carpooling prin care o mașină poate fi împărțită de mai multe persoane, Kinto Flex, un serviciu de leasing pe bază de abonament, și Kinto One un serviciu complet de leasing cu rate lunare. (Daily Mail)

5. Aplicațiile mobile au înregistrat anul trecut 204 miliarde de download-uri, un nou record, cu 6% mai mult decât în 2018. Cheltuielile utilizatorilor s-au ridicat la $120 miliarde, iar timpul mediu de folosire a fost de 3,7 ore pe zi. (Profit.ro)

6. Pentru prima oară, un dispozitiv care folosește electricitate generată de plante a stabilit o conexiune prin satelit. Tehnologia ar putea ajuta device-urile din sfera Internet of Things să funcționeze și în cele mai izolate regiuni ale lumii. (ESA)

7. Mozilla disponibilizează 70 de angajați, din cauza întârzierii unora din produsele care ar trebui să-i genereze surse noi de venituri. Printre acestea s-ar putea afla un serviciu VPN pe bază de abonament și chiar o versiune contracost de Firefox. (TechCrunch)

8. Startup-urile din Europa au atras anul trecut fonduri în valoare de $36 miliarde, cu 25% mai mult decât în 2018 și mai mult decât dublu față de 2015. Cei mai mulți bani s-au investit în tarile nordice ($18.63 miliarde), în vreme ce startup-urile din Europa de Est și Sud au atras doar $2.5 miliarde. (CrunchBase)

9. Facebook a început să notifice utilizatorii în cazul logărilor cu contul de Facebook pe alte site-uri și aplicații. Notificările îi vor ajuta pe utilizatori să observe când serviciile la care au folosit funcția “Log in with Facebook” le accesează datele personale. (Profit.ro)

10. Guvernul francez vrea să dezvolte o platformă spațială de tip Stratobus pentru spionaj, recunoaștere și supraveghere, contractând în acest sens joint venture-ul Thales Alenia Space, care urmează să inițieze un studiu de concept. (SpaceWatch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a amânat cu o lună lansarea primei versiuni beta de Android 11 – Cronica de Tehnologie
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău