Amazon vrea ca plățile să se facă prin scanarea palmei – Cronica de Tehnologie

1. Peste 600 de instituții din zona securității folosesc începând de anul trecut o aplicație de recunoaștere facială, numită Clearview AI, care facilitează găsirea tuturor imaginilor publice ale unei persoane pornind de la o singură fotografie. Aceasta a procesat peste 3 miliarde de imagini disponibile public pe internet, în special pe site-uri precum Facebook și YouTube, pentru a-și perfecționa soluția. (NYTimes)

2. O problemă de securitate a lui Internet Explorer, care este exploatată în prezent de hackeri, va primi un patch abia pe 11 februarie. Prin intermediul acestei vulnerabilități hackerii pot rula propriul cod de la distanță în cadrul aplicațiilor bazate pe Internet Explorer pe care multe companii încă le folosesc. (TechCrunch)

3. Amazon colaborează cu Visa la o tehnologie care le va permite clienților să plătească la casă prin scanarea palmei, fără a folosi un card, telefon sau smartwatch. Tehnologia prevede “atașarea” unui card la imaginea unică a palmei. (WSJ)

4. Au apărut presupusele specificații tehnice ale seriei Galaxy S20, pe care Samsung urmează să o prezinte luna viitoare. Toate cele 3 modele ale seriei vor avea 5G, iar versiunea Ultra va folosi un ecran de 6,9 inch. (MySmartPrice)

5. Armata Statelor Unite investește peste $4,5 milioane într-o tehnologie de recunoaștere facială care folosește camere infraroșu pentru a identifica persoanele pe întuneric, pe baza căldurii degajate de față. (OneZero)

6. Un judecător american a decis că Facebook trebuie să dea datele miilor de aplicații care au accesat și folosit incorect informațiile personale ale utilizatorilor săi. Judecătorul a considerat că oamenii au dreptul să știe dacă Facebook a încălcat legea și le-a violat intimitatea. (Washington Post)

7. SpaceX a realizat cu succes un test de siguranță al navei Crew Dragon, pentru a vedea dacă separarea acesteia de racheta Falcon 9 se face corect. În cazul unei defecțiuni a rachetei, separarea navei este esențială pentru salvarea echipajului. (TechCrunch)

8. Instagram scoate butonul IGTV din ecranul principal, cel care trimitea utilizatorul să descarce aplicația dedicată pentru video. Doar câteva milioane din cei peste un miliard de utilizatori ai Instagram au descărcat aplicație separată, asta și pentru că funcționalitatea acesteia există și în Instagram. (TechCrunch)

9. Startup-ul turcesc de livrări Getir primește o finanțare de $38 milioane. Getir promite livrarea comenzilor în 10 minute. (FT)

10. Huawei va folosi hărțile și serviciile olandezilor de la TomTom în locul Google Maps pe propriile telefoane și tablete cu Android. Producătorul chinez nu mai are voie să instaleze pe dispozitivele sale Google Maps și restul aplicațiilor Google. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie
Netflix a început să ofere acces gratuit la anumite filme și seriale originale – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău