Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri în cadrul pachetului de securitate pentru luna aprilie – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a lansat peste 100 de patch-uri în cadrul pachetului de update-uri de securitate pentru luna aprilie. Sunt rezolvate vulnerabilități din produse precum Windows, Office și Edge, printre care se numără și două găuri de securitate 0-day. (ZDNet)

2. Prima pereche de ochelari AR a Meta va fi lansată în 2024 și va dispune de un dispozitiv de forma unui telefon pentru procesare și de o brățară cu impulsuri electrice pentru mișcări. Compania pregătește deja update-uri ale acesteia. În 2026 va fi lansată o versiune mai ușoară și mai avansată, în vreme ce o a treia versiune este programată pentru 2028. (News.ro)

3. Mai multe companii de securitate cibernetică care operează în cadrul infrastructurii esențiale a SUA au format o coaliție, pe care o numesc The Operational Technology Cybersecurity Coalition. Acestea vor să adopte standarde comune și să lucreze cu guvernul prin intermediul noii structuri, din care fac parte, printre alții, Claroty, Tenable Holdings, Honeywell International, Nozomi Networks și Forescout Technologies. (Bloomberg)

4. Upgrade-ul Merge pentru rețeaua Ethereum va fi lansat cu câteva luni mai târziu decât era anunțat, susține unui dintre dezvoltatorii proiectului. Inițial, importantul upgrade trebuia să fie implementat în luna iunie. (Bloomberg)

5. Google a lansat Switch to Android, o aplicație care permite migrarea datelor de pe iPhone pe Android (la șapte ani după ce Apple a lansat o aplicație de migrare de la Android la iPhone). Pot fi transferate, fără fire, doar fișiere multimedia, întâlniri din calendar și contacte. Aplicația nu apare pe site-ul oficial sau în paginile de căutare din App Store, ci poate fi accesată, deocamdată, doar cu un link direct sau dintr-un motor de căutare. (Profit.ro)

6. India a autorizat WhatsApp să permită accesul a 100 de milioane de utilizatori la serviciul propriu de plăți, ceea ce înseamnă un sfert din numărul total de utilizatori pe care aplicația îi are în această țară. Anterior, accesul la WhatsApp Pay era limitat la 40 de milioane de utilizatori. (TechCrunch)

7. Firmele din zona NFT-urilor critică aspru Meta, după ce compania a anunțat comisionul pentru vânzările de bunuri digitale în cadrul Horizon Worlds. După comisionul de 30% oprit pentru tranzacțiile făcute prin Oculus (similar celui oprit de Google și Apple pentru aplicații), alte 25 de procente (din 70%) sunt oprite de Meta, ceea ce înseamnă, în total, 47,5%. Spre comparație, OpenSea oprește doar 2,5%. (Cnet)

8. IMDb TV va deveni Amazon Freevee din 27 aprilie. Serviciul gratuit, dar cu reclame, care este disponibil, deocamdată, doar în SUA și UK, promite o creștere cu 70% a numărului de producții originale pe care le va lansa anul acesta. (Profit.ro)

9. Antreprenorul iranian Sina Estavi a scos la licitație pe OpenSea NFT-ul cu primul tweet al lui Jack Dorsey. Cea mai mare ofertă, până acum, este de 2ETH, aproximativ $6.235. Estavi a cumpărat NFT-ul anul trecut, cu $2.9 milioane. (CoinDesk)

10. Doar opt aplicații de Quest au câștigat peste $20 de milioane, iar 124 de aplicații au avut venituri care au depășit $1 milion. În februarie, veniturile totale generate de aplicațiile de pe platforma deținută de Meta au trecut pragul de $1 miliard. (RoadtoVR)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla recheamă în service peste două milioane de mașini – Cronica de Tehnologie
Apple lucrează la un cip propriu pentru Wi-Fi și Bluetooth – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău