Microsoft a lansat prima versiune beta de Windows 11 – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a lansat prima versiune beta de Windows 11, care ar trebui să fie semnificativ mai stabilă decât versiunile dev de până acum. Totuși, Microsoft recomandă instalarea versiunii beta doar utilizatorilor cu avansate cunoștințe tehnice. (Profit.ro)

2. Piața smartphone-urilor a crescut cu 19% YoY în Q2, la 329 milioane de unități, dar a scăzut QoQ cu 7%. Conduce Samsung cu 58 de milioane de unități, urmat de Xiaomi cu 53 de milioane și Apple cu 49 de milioane. (Counterpoint Research)

3. Inmarsat va lansat peste 150 de sateliți pe orbita joasă, pentru a crea o rețea hibridă, compusă din sateliții geostaționari actuali, rețeaua 5G de la sol și viitorii sateliți LEO (low-earth orbit). Cea mai mare companie britanică de sateliți va investi $100 de milioane în primii 5 ani pentru a concura cu SpaceX și OneWeb. (Bloomberg)

4. Lenovo Flex 5 Chromebook ($335) primește bile albe pentru construcție și performanță, însă are mai multe probleme, printre care autonomia nu tocmai grozavă, calitatea audio slabă și luminozitatea redusă a ecranului. (Review, The Verge)

5. Huawei a lansat în China seria de flagship-uri P50, compusă din modele P50 (de la $695) și P50 Pro (de la $927). Este prima serie de flagship-uri Huawei cu Harmony OS, însă acestea nu au nici servicii Google și nici 5G, din cauza restricțiilor americane. (News.ro)

6. Motorola a anunțat smartphone-urile Edge 20 Pro, Edge 20 și Edge 20 Lite, care costă între €350 și €700. Acestea vor fi disponibile în Europa din luna august. (GSM Arena)

7. Serviciul de streaming Peacock va intra în Europa pe platforma de TV prin satelit a Sky. Acesta are, până acum, 54 de milioane de înscrieri și 20 de milioane de utilizatori lunari în Q2. (Variety)

8. Hands-on cu NUC 11 Extreme, aka Beast Canyon, a patra versiune a PC-ului modular compact de la Intel. Este unul dintre cele mai mici sisteme pentru gaming 4K, ce scoate, în general, 60 de cadre de secunde la setări maxime, fără raytracing. Versiunea cu i7 costă de la $1,150. (The Verge)

9. Canada propune crearea unei autorități care să supravegheze respectarea noii legislații privind conținutul de pe platformele sociale, pentru ca instigarea la ură și pornografia cu minori să nu ajungă pe site-uri precum Facebook, YouTube sau Twitter. Aceeași autoritate va da și penalizări în cazul încălcării legii. (The Star)

10. Google va elimina din Play Store aplicațiile de dating care promit relații sexuale recompensate. Compania americană și-a actualizat politica în acest sens, iar noua regulă va intra în vigoare de la 1 septembrie. (Android Police)

Ți-ar mai putea plăcea
Sony lucrează la o cască de realitate virtuală pentru PlayStation 5 – Cronica de Tehnologie
Un bărbat care a folosit ChatGPT pentru a genera și răspândi știri false a fost arestat în China – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău