Microsoft a lansat un patch pentru o vulnerabilitate de Windows care există în codul sistemului de operare de 17 ani – Cronica de Tehnologie

1. Marea Britanie a decis că nu vrea echipamente Huawei în propria rețea 5G și va interzice companiilor de comunicații să achiziționeze produse ale chinezilor. Operatorii britanici au termen să elimine orice echipament Huawei din rețeaua 5G până în 2027. (Profit.ro)

2. Google negociază o investiție de $4 miliarde de dolari în operatorul indian Jio Platforms și se alătură altor companii americane, printre care și Facebook, ce au investit în ultimele trei luni aproape $16 miliarde. (Bloomberg)

3. Amazon a prezentat un cărucior inteligent de cumpărături, care identifică, numără și cântărește singur produsele. Dash Cart se conectează la contul de Amazon al clientului și poate afișa pe un touchscreen lista de cumpărături creată în cont. La final, clientul nu mai stă la rând să plătească, plata fiind operată automat prin cardul atașat contului Amazon. (Profit.ro)

4. Google avantajează YouTube în propriul motor de căutare, afișând mai vizibil clipurile sale decât cele ale concurenței, chiar și atunci când conținutul este identic, arată o investigație. Clipurile video sunt afișate în partea de sus a paginilor cu rezultate, beneficiind de o expunere foarte bună. (WSJ)

5. AMD a prezentat Ryzen Threadripper Pro, prima serie de procesoare pentru stații de lucru a companiei. Aceste procesoare, cu 64 de nuclee și o frecvență maximă de 4,3GHz, vor fi disponibile doar pentru OEM-uri, începând cu Lenovo. (AnandTech)

6. Play Pass, răspunsul Google la Apple Arcade, ajunge la peste 500 de jocuri și aplicații, fiind acum disponibil și în câteva țări din afara Statelor Unite, dar nu și în România. Google a adăugat acum 150 de titluri noi și a lansat un abonament anual de $30. (TechCrunch)

7. Statul Massachusetts a dat în judecată Uber și Lyft pentru clasificarea șoferilor drept contractori independenți. “Uber și Lyft și-au construit modelul de business pe exploatarea șoferilor” susține procurorul general, Maura Healey. Massachusetts este al doilea stat american, după California, care cheamă în instanță cele două companii pentru felul în care au încadrat șoferii. (The Verge)

8. Tesla nu mai are voie să folosească expresiile “full potential for autonomous driving” și “Autopilot inclusive” în reclamele din Germania, a decis un tribunal din München, printr-o decizie care nu este definitivă. Tribunalul a considerat că expresiile respective sunt înșelătoare. (Reuters)

9. Serviciul britanic de turism Skyscanner își închide birourile din Sofia și Budapesta și își reduce simultan prezența în Miami și Singapore, pentru a-și consolida operațiunile din Marea Britanie. Ar putea fi puși pe liber în urma acestor măsuri în jur de 20% din cei 1.500 de angajați. (Bloomberg)

10. Microsoft a lansat un patch pentru o vulnerabilitate de Windows care există în codul sistemului de operare de 17 ani. Prin vulnerabilitatea care afectează inclusiv Windows 10 și Windows Server, hackeri puteau executa cod și prelua controlul întregii infrastructuri. (Cyberscoop)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a cumpărat NextVR, startup specializat în transmisiuni sportive pentru căști de realitate virtuală – Cronica de Tehnologie
Seria Galaxy S21 va fi compusă din trei modele cu ecrane între 6,2 inch și 6,8 inch – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău