Microsoft a prezentat Windows 11 SE, un nou rival pentru Chrome OS, împreună cu un laptop pentru educație – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a prezentat Windows 11 SE, un nou rival pentru Chrome OS, împreună cu un laptop pentru educație, Surface Laptop SE, care va costa de la $249. Windows 11 SE este optimizat pentru sisteme mai lente și nu are un magazin pentru aplicații (printre altele), iar Surface Laptop SE folosește un procesor Celeron cu două nuclee și 4/8GB RAM, promițând o autonomie de până la 16 ore. (Profit.ro)

2. Jocurile Netflix, lansate acum o săptămână pe Android, sunt disponibile pe iPhone și iPad. Spre deosebire de Android, aici, aplicația Netflix nu are o secțiune specială pentru jocuri, pentru a evita să intre în conflict cu Apple. În schimb, acestea au propriul rând în ecranul principal. Jocurile din aplicația Netflix servesc doar ca link către App Store, de unde acestea pot fi descărcate. (Profit.ro)

3. Judecătorul procesului Apple vs Epic a respins cererea Apple de suspendare pe termen nedefinit a deciziei. Astfel, Apple trebuie să permită dezvoltatorilor să includă link-uri sau butoane către sisteme externe de plată până pe 9 decembrie. Apple a anunțat că va face Apel pentru obținerea suspendării, spunând că nu are suficient timp la dispoziție să pună decizia în aplicare. (News.ro)

4. Meta va elimina din aplicațiile sale mai multe tipuri de targetare a reclamelor, considerate sensibile, până pe 19 ianuarie. Printre acestea se numără targetarea pe baza rasei, a orientării politice, a religiei ori a stării de sănătate. (NY Times)

5. Samsung a prezentat o nouă memorie RAM LPDDR5X pentru dispozitivele mobile. Conform companiei coreene, aceasta ajunge la viteze de 8.5Gbps, fiind de 1,3 ori mai rapidă decât LPDDR5 și având un consum de energie mai mic cu 20%. (XDA)

6. Experții de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității din Utah au dezvoltat un proces prin care materiale obișnuite ale hainelor sunt transformate în biosenzori. Aceștia ar putea avea mai multe aplicații medicale, printre care măsurarea impulsurilor electrice generate de mișcarea mușchilor. (TechXplore)

7. Funcția Communication Safety pentru aplicația Messages a apărut în iOS 15.2 beta. Aceasta, dacă este activată de părinți, va depista și blura pozele care conțin nuditate trimise și primite de copii. (MacRumors)

8. Netflix lansează, săptămâna aceasta, „Kids Clip”, o secțiune de clipuri scurte pentru copii. Clipurile sunt decupate din conținutul pentru cei mici disponibil în cadrul platformei sau care urmează a fi adăugat. Există o limită de 10-20 de clipuri care pot fi văzute pe zi, cu împrospătarea zilnică a conținutului. (Profit.ro)

9. Apple renunță să mai îngreuneze schimbarea ecranelor de iPhone 13 în alte service-uri, care se realiza prin blocare sistemului Face ID. Un update viitor de software va scuti service-urile de complicata procedură de schimbare a microcontroller-ului dedicat. (The Verge)

10. Twitter Blue este, acum, disponibil în SUA și Australia, inclusiv pe Android și web, pentru $2.99 pe lună. Abonamentul include mai multe facilități, printre care un buton Undo pentru rechemarea postărilor înaintea publicării și navigarea fără reclame pe mai bine de 300 de site-uri de știri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone-ul care înlocuiește modelul SE va fi disponibil din martie – Cronică de Tehnologie
Un comisar FCC a cerut Apple și Google să elimine TikTok din magazinele de aplicații pentru iPhone și Android – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău