Uber a vândut divizia din India a Uber Eats – Cronica de Tehnologie

1. Mojo Vision, un startup finanțat printre alții de Google, lucrează la o lentilă de contact inteligentă, care folosește realitatea augmentată pentru a afișa informații suprapuse mediului real. Lentila, care se află în fază de prototip, are o interfață de comenzi cu ochiul și poate identifica obiecte din mediul real. (Cnet)

2. Oamenii de știință testează pentru Agenția Spațială Europeană o metodă prin care este generat oxigen din regolit, praful lunar. Regolitul conține oxigen în proporție de 40-50%. O astfel de tehnologie ar putea fi foarte utilă pentru viitoarele misiuni pe Lună. (Gizmodo)

3. Cercetătorii de la Caltech au creat o cameră ultrarapidă, capabilă să captureze obiecte transparente cu 1 trilion de cadre pe secundă. Eventual, aceasta ar putea să fie folosită în diverse domenii, inclusiv pentru vizualizarea în timp real a comunicației dintre neuroni. (SlashGear)

4. Uber a vândut divizia din India a Uber Eats companiei locale Zomato, într-un deal în care valoarea Uber Eats India era estimată între $160 milioane și $200 milioane. Uber primește în schimb 9,99% din acțiunile Zomato. (TechCrunch)

5. ByteDance vrea să intre pe piața jocurilor mobile, urmând să formeze în acest sens o echipă care va avea peste 1.000 de angajați. Compania chineză mai cumpără studiouri de distribuție și plănuiește să lanseze primele titluri în primăvară. (Bloomberg)

6. China va lansa anul acesta mai mult de 60 de nave pe orbită, urmând să-și doboare propriul record. Lansările vor fi împărțite în trei misiuni principale: explorare lunară, completarea sistemului de sateliți pentru navigație BeiDou-3 și rețeaua de sateliți pentru observare spațială Gaofen. China a realizat cele mai multe lansări și în 2019, 34. (Space Daily)

7. NASA și Amazon lucrează la un proiect care încearcă să folosească inteligența artificială pentru a identifica din timp evenimentele solare care pot perturba sau chiar distruge sateliții. Antrenarea AI-ului se face folosind 1.000 de seturi de date procesate cu ajutorul Amazon Web Services. (GeekWire)

8. Yandex stă prost în ceea ce privește blocarea conținutului pornografic cu minori. Din cauza controlului politic, cel mai popular motor rusesc nu are acces la instrumente precum cele dezvoltate de Internet Watch Foundation și folosite de Google și Bing. (Fortune)

9. Opera oferă credite înșelătoare în țări precum India, Kenya și Nigeria, pretinzând că acordă o dobândă mică, de până la 33%. În realitate, aceasta ajunge în unele cazuri și la 876%. (Hindenburg Research)

10. Cannabigerol, o substanță din canabis, s-a dovedit, în urma unui studiu, eficientă în combaterea Staphylococcus aureus, o bacterie rezistentă la penicilină întâlnită frecvent în spitale. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața tabletelor a crescut cu 55.2% YoY în Q1, până la 39.9 milioane de unități – Cronica de Tehnologie
Președintele SUA a atras atenția companiilor de tehnologie că au responsabilitatea să se asigure că produsele de AI pe care le dezvoltă sunt sigure – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău