Microsoft ar putea prelua TikTok în SUA – Cronica de Business

1. Banca Comercială Română a făcut un profit de aproape jumătate de miliard de lei la 6 luni, față de o pierdere anul trecut, însă rezultatul rămâne mai slab decât cel din 2018. (Profit.ro)

2. Producătorul de diamante De Beers a înregistrat o scădere abruptă a profitului înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA) în primele șase luni ale anului, până la valoarea de $2 milioane, versus $518 milioane în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care pandemia a afectat cererea pentru bijuterii de lux. (Reuters)

3. Microsoft explorează o potențială achiziție a diviziei americane a rețelei sociale TikTok, care s-a confruntat cu presiuni din partea guvernului american pe fondul faptului că este deținută de o companie chineză. (Bloomberg)

4. Producătorul american de chip-uri Nvidia este în discuții pentru achiziția designerului britanic de chip-uri Arm de la SoftBank, într-o tranzacție care s-ar face la o evaluare de $32 miliarde. (Financial Times)

5. Japonezii de Taisho Pharmaceutical sunt în discuții avansate pentru preluare unei divizii a Takeda, cel mai mare producător nipon de medicamente, la o evaluare de peste $3 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net atribuibil proprietarilor societăţii-mamă de €293,8 milioane, mai mic cu 60%, de la €731,9 milioane în prima parte a anului trecut. (News.ro)

7. Comcast, gigantul media care deține, printre altele, studiourile Universal Pictures, a înregistrat o cifră de afaceri de $23,72 miliarde în al doilea trimestru, peste așteptările analiștilor. Compania s-a confruntat cu scăderi în mai multe departamente, precum cele de film și de de parcuri de distracție, pe fondul pandemiei, însă a atras peste 323.000 de noi abonați pentru serviciul de broadband, ceea ce a afectat în mod pozitiv afacerile. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Cinci bănci amendate de Comisia Europeană, Burberry a avut un profit sub așteptări și avioanele supersonice sunt pe cale să revină – Cronica de Business
Banca Transilvania devine cea mai mare bancă din România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău