OMV Petrom plătește dividende de aproape 2 miliarde lei – Cronica de Business

1. Aproape 1.800 de ordine au fost introduse în sistemul pieței pentru licitația de obligațiuni guvernamentale în programul Fildelis, cu cele mai bune dobânzi din ultimii ani. Investitorii au realizat plasamente în echivalent 39,55 milioane euro pentru cele 4 emisiuni scoase la licitație de Ministerul Finanțelor Publice într-o perioadă de subscriere care se prelungește până la 1 aprilie. (Profit.ro)

2. Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vor ajunge la un acord pentru a achiziţiona în comun gaze naturale, gaze lichefiate şi hidrogen înainte de iarna următoare. (Digi24)

3. Preţul oţelului în Europa a revenit la un nivel ridicat record, pe fondul informaţiilor că Bruxelles-ul pregăteşte interzicerea importurilor din Rusia, ca parte a înăspririi sancţiunilor, ceea ce va limita şi mai mult aprovizionarea. (Digi24)

4. Bursa de pe Wall Street a închis sesiunea de luni în scădere, după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed) americane, Jerome Powell, a sugerat o înăsprire mai agresivă a politicii monetare. (News.ro)

5. Compania de petrol și gaze OMV Petrom acordă dividende de aproape 2 miliarde lei. Consiliul de Administrație al OMV Petrom (SNP) a convocat pentru data de 27-28 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un vot pentru repartizarea câștigului net aferent exercițiului financiar anterior, marcat de venituri substanțiale aduse de prețurile majorate la gazele naturale. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu doreşte să comenteze din punct de vedere politic propunerea privind scăderea contribuţiei CAS, însă spune că, „din punct de vedere tehnic”, în mediul privat este posibil ca nu toate salariile să crească. “Ce este sigur, că se va adânci deficitul de la fondul de pensii.” (G4Media)

6. Bursa de la Moscova s-a redeschis parțial pentru prima dată din 25 februarie, a doua zi după începerea războiului. Tranzacționarea obligațiunilor și acțiunilor pe piețele financiare din Rusia a fost suspendată după ce acțiunile au scăzut cu 33%. (News.ro)

7. Marea Britanie a anunțat că 9,7% din importurile de combustibil au fost, în 2021, din Rusia, această țară fiind cel mai mare furnizor de petrol rafinat. (Bloomberg)

8. Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, controlat de familia antreprenorului Jan De Clerck, unul dintre cei mai bogați belgieni, cumpără parcul industrial Metav din cartierul bucureștean Băneasa. Investitorul belgian deține deja în România unul dintre cele mai mari parcuri industriale, Ploiești West Park. (Profit.ro)

9. Berkshire Hathaway, grupul financiar condus de Warren Buffett, va cumpăra grupul financiar specializat în asigurări Alleghany Corp.. Tranzacția este evaluată la $11,6 miliarde, în numerar. (Bloomberg)

10. Acţiunile producătorului american de avioane Boeing şi ale furnizorilor săi au scăzut luni, după ce un avion 737-800 al companiei China Eastern Airlines, cu 132 de persoane la bord, s-a prăbuşit în munţii din sudul Chinei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Piaţa de media din România, €500 milioane în 2021 – Cronica de Business
ING Bank România, profit în scădere cu 37% – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău