Microsoft cumpără un startup, CyberX, specializat în securitate IoT industrială – Cronica de Tehnologie

1. Zoom cumpără Keybase, un startup specializat în criptare end-to-end, a cărui tehnologie o va folosi pentru criptarea conferințelor video. Zoom va oferi criptarea end-to-end doar utilizatorilor plătitori. (Profit.ro)

2. Microsoft cumpără un startup din Israel, CyberX, specializat în securitate IoT industrială. Una din abilitățile dezvoltate constă în folosirea învățării mecanice pentru depistarea din timp a anomaliilor în funcționarea sistemelor. Valoarea tranzacției este estimată la $165 milioane. (Haaretz)

3. Samsung va lansa în această vară un card de debit în parteneriat cu startup-ul american SoFi. Cardul va fi integrat într-o platformă de gestionare a banilor mobile-first și nu va fi legat de o instituție financiară, cum este cazul cardului Apple, care este emis de Goldman Sachs. (Android Central)

4. Statele Unite lucrează la un proiect de lege care va permite firmelor americane să lucreze cu Huawei pe 5G (surse). Legea va viza exclusiv Huawei, nu și celelalte companii chineze trecute de administrația americană pe “lista neagră”. (Reuters)

5. MacBook Pro 13 review: noua tastatură, ecranul și performanța sunt excelente, iar autonomia este și ea bună. Problemele sunt că se încălzește și nu are cititor SD. (Engadget)

6. Google aduce toate aplicațiile de comunicare ale companiei sub umbrela unei singure echipe, conduse de Javier Soltero. Această echipă se va ocupa de Google Meet, Google Chat, Duo, Messages și aplicația Phone de Android. (The Verge)

7. Sidewalk Labs (Alphabet) renunță să mai dezvolte proiectul de Smart City din Quayside, Toronto, din cauza “incertitudinii economice fără precedent”. (BetaKit)

8. Piața smartwatch-urilor a crescut cu 20% în Q1, ajungând la 14 milioane de unități livrate. Apple domină în continuare piața, din care deține 55% (în creștere YOY), urmat la mare distanță de Samsung cu 14% (în scădere) și Garmin cu 8% (în creștere). (Strategy Analytics)

9. Naikon, un grup de hackeri care au legături cu armata chineză, a derulat atacuri cibernetice împotriva unor companii și a guvernelor din Australia și o serie de țări din Asia de Sud-Est. (NY Times)

10. Nintendo a vândut 55,7 milioane de console (Switch + Lite) până acum. În anul fiscal 2019, compania japoneză a înregistrat un profit net de $2.43 miliarde, în creștere cu 33.5% YoY. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
40% din site-urile web folosesc acum WordPress – Cronica de Tehnologie
Cea mai nouă versiune de Firefox blochează trackerele rețelelor sociale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău