Microsoft încă nu a reușit că dezvolte ochelarii militari pe care s-a angajat să-i facă pentru armata americană în 2018 – Cronica de Tehnologie

1. O rachetă SpaceX, de tip Falcon 9, se află pe o traiectorie de coliziune cu Luna, după aproape 7 ani în care a plutit în derivă. Lansată în februarie 2015, în cadrul unei misiuni de trimitere în spațiu a unui satelit meteorologic, după încheierea misiunii racheta nu a mai avut suficient combustibil pentru a reveni pe Pământ și nici suficientă energie pentru a scăpa sistemului gravitațional Pământ – Lună. (The Guardian)

2. Cercetătorii brazilieni au creat primele soiuri de trestie de zahăr folosind tehnologia de editare a genelor CRISPR. Cana Flex I și Cana Flex II se disting prin digestibilitatea mai ușoară a peretelui celular și concentrația mai mare de zaharoză în țesuturi. (Future Farming)

3. Microsoft încă nu a reușit că dezvolte ochelarii militari pe care s-a angajat să-i facă pentru armata americană în 2018, când a primit un contract de $22 de miliarde. Conform unui document intern al Pentagonului, cel mai recent prototip este promițător, dar nu poate fi folosit în luptă. (Bloomberg)

4. Șeful YouTube Gaming părăsește compania pentru a merge la Polygon Technology, un startup care construiește rețele blockchain compatibile cu Ethereum. Alături de Ryan Wyatt, alți doi executivi YouTube și-ar pregăti plecarea (Variety).

5. Diem Association vrea să-și vândă activele pentru a returna capitalul investitorilor. Cu ajutorul unor bănci de investiții, se urmărește vânzarea drepturilor intelectuale și mutarea inginerilor care au lucrat la proiectul crypto susținut de Meta. (Bloomberg)

6. Samsung a anunțat un eveniment Galaxy Unpacked pentru 9 februarie. Vedeta evenimentului ar trebui să fie noua serie Galaxy S22, care, din câte se pare, va avea ca model de top un device inspirat de seria Galaxy Note, la care producătorul coreean a decis să renunțe, pentru a se concentra mai bine pe smartphone-urile pliabile. (Engadget)

7. Cu 162 de milioane de unități livrate în 2021 (+12% YoY), piața de smartphone-uri din India a ajuns la un nivel record. Liderul pieței rămâne Xiaomi, care a livrat 40.5 milioane de unități, urmat de Samsung cu 30.1 și Vivo cu 25.7 milioane de unități. (Canalys)

8. Oamenii de știință au descoperit o proteină care ar putea ajuta la identificarea, studierea și desfășurarea celulelor pentru tratamente, precum și un mecanism prin care vasele de sânge din măduva osoasă răspund în cazul leziunilor. Ambele ar putea ajuta la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru cancer și la scurtarea timpului de recuperare după chimioterapie. (MedicalXpress)

9. Noul flagship Intel, Alder Lake-H Core i9-12900HK, oferă o performanță excelentă, arată un test realizat pe un laptop MSI Raider GE76. Procesorul se dovedește foarte puternic în gaming, mai ales la rezoluție 1080p, însă este mai puțin impresionant la rezoluție UHD (AnandTech, Review)

10. Google renunță la FLoC, tehnologia care trebuia să înlocuiască cookie-urile terțe în Chrome, și propune, în schimb, Topics API. Pe baza istoricului de navigare, vor fi stabilite câte 5 domenii de interes pentru fiecare utilizator. Acestea vor fi valabile trei săptămâni, după care vor fi șterse și regenerate conform istoricului recent de navigare. Site-urile vor accesa Topics API pentru a vedea ce interese are utilizatorul și a-i afișa reclame cât mai relevante. Întregul proces va avea loc exclusiv la nivel de device, spune Google. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața de PC-uri a avut cel mai bun an din ultimul deceniu – Cronica de Tehnologie
Amazon a cheltuit $9.6 miliarde în ultimul trimestru pe livrări, cu 46% mai mult decât în urmă cu un an – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău