Microsoft lansează mai multe servicii de securitate pe bază de abonament – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft lansează mai multe servicii de securitate pe bază de abonament, prin care clienții pot beneficia de pe urma expertizei angajaților gigantului american. Printre acestea se numără Microsoft Defender Experts for Hunting ($3 de persoană pe lună), unde angajații Microsoft avertizează clienții când descoperă vulnerabilități în aplicațiile acestora și Microsoft Defender Experts for XDR ($14 de persoană pe lună), unde angajații Microsoft se și ocupă de problemele descoperite. (CNBC)

2. Bitcoin a scăzut luni sub pragul de $30,000, pentru prima oară din iulie 2021. Acum, valoarea monedei este cu 56% sub cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, de $69,000 în noiembrie anul trecut. Per ansamblu, piața crypto a scăzut cu aproape 10% în ultima zi. (CNBC)

3. Clearview AI a fost de acord să nu mai vândă sau să ofere gratuit companiilor private din SUA acces la datele sale de recunoaștere facială. Acordul vine ca urmare a unui proces intentat de American Civil Liberties Union în 2020, în care Clearview AI era acuzată de încălcarea unei legi din Illinois ce prevedea că datele biometrice nu pot fi partajate fără acceptul oamenilor. (Washington Post)

4. Un colegiu din SUA se va închide definitiv din cauza unui atac cu ransomware. Activitățile Lincoln College erau deja afectate grav de pandemie, iar atacul cibernetic, care nu a fost rezolvat decât după mai multe luni, a fost factorul decisiv. Lincoln College era una dintre puținele școli rurale de stat „predominant negre”. (Engadget)

5. Miercuri începe Google I/O 2022. În cadrul evenimentului ar putea fi prezentat ceasul Pixel Watch, smartphone-ul Pixel 6a și căștile Pixel Buds Pro. Tot aici ar putea fi făcute publice mai multe noutăți legate de Android 13. (The Verge)

6. Costa Rica a declarat stare de urgență națională în urma unui atac cu ransomware. Atacul derulat de grupul Conti a vizat mai multe instituții de stat, iar hackerii au publicat, ca formă de șantaj, 672GB de date care par să aparțină agențiilor guvernamentale. (Bleeping Computer)

7. Oamenii de știință folosesc un robot pentru a monitoriza și învăța mai multe despre pinguinii imperiali din Antarctica. Robotul ECHO este controlat de la distanță, prin satelit, și urmărește pinguinii, realizând fotografii și filmări. (TechXplore)

8. Instagram va începe săptămâna asta să testeze suportul pentru NFT-uri. Pentru început, un număr limitat de creatori de conținut din SUA vor putea să-și pună NFT-uri în pagina de profil. Se lucrează deja la facilități similare pentru Facebook și, eventual, acestea vor ajunge inclusiv în Messenger și WhatsApp. (Profit.ro)

9. Safari de iPhone încă nu are suport pentru aplicații web de realitate augmentată, în ciuda faptului că Apple are mulți oameni care lucrează la proiecte de AR, inclusiv căști. Din cauza asta, unii dintre specialiști acuză compania că frânează inovația pe această zonă. De partea cealaltă, Chrome, Opera și browser-ul Samsung oferă suport pentru WebXR de mai mulți ani. (Protocol)

10. În ciuda câtorva neajunsuri, precum autonomia nu tocmai grozavă și tastatura care nu este cea mai confortabilă, ZenBook Pro Duo 14 OLED ($2.000) primește o notă foarte mare, 9/10. Al doilea ecran (12,7 inch), folosit de multe ori ca un artificiu de marketing, este în acest caz foarte bun și practic. (The Verge, Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Walmart decide să nu mai folosească roboți pentru scanarea produselor de la raft – Cronica de Tehnologie
SpaceX a testat un nou prototip al rachetei Starship care a reușit aterizarea pentru prima oară dar a explodat la câteva minute după – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău