Cronica de Tehnologie – Divizia de drone de la Google a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică

1.  Marea Britanie a decis să folosească echipamente Huawei în zonele neesențiale ale infrastructurii 5G. Decizia care poartă semnătura premierului Theresa May este criticată de Consiliul Național de Securitate care consideră folosirea echipamentelor Huawei o vulnerabilitate în fața spionajului și a atacurilor cibernetice. (Profit.ro)

2. Subsidiara Google Wing Aviation a devenit primul operator de drone care a primit aprobarea guvernului american pentru a opera ca linie aviatică. Wing Aviation va începe în lunile următoare să livreze produse cu ajutorul dronelor pentru mai multe comunități rurale din Virginia. (Bloomberg)

3. Intel a prezentat cea de-a noua generație a procesoarelor Core pentru desktop și laptopuri. Numită Coffee Lake Refresh, noua serie de procesoare aduce upgrade-uri minore, precum suportul pentru 8 nuclee, o mai bună gestionare a temperaturilor și USB 3.1 Gen2 (10 Gbps) integrat. (Anandtech)

4. eBay a înregistrat venituri nete de $518 milioane în primul trimestru al anului, aducând câștiguri de 57 de cenți pe acțiune. În aceeași perioadă, volumul brut al mărfurilor a scăzut cu 4 procente, ajungând la $22.6 miliarde. (ZDNet)

5. Snap a anunțat rezultate peste așteptări pentru primul trimestru atât pentru venituri, cât și pentru numărul de utilizatori. Snapchat a ajuns la 190 de milioane de utilizatori activi zilnic și înregistrat o pierdere de doar 10 cenți pe acțiune, față de cei 12 cenți la cât se aștepta să fie pierderea. Acțiunile companiei au crescut până la 11% după anunț. (CNBC)

6. Oamenii de știință de la MIT au creat hidrogeluri sintetice care acționează într-o manieră similară mușchilor când sunt trecuți printr-o baie de apă. Acestea ar putea fi folosite pe viitor în supapele cardiace și discurile spinale. (Engadget)

7. Twitter a înregistrat venituri de $787 milioane în Q1, cu 18% mai mari decât în urmă cu an, ceea ce a adus un câștig pe acțiune de un sfert de dolar. Cu 330 de milioane de utilizatori activi lunar, Twitter a pierdut față de acum un an 6 milioane de utilizatori. (TechCrunch)

8. Apple va prioritiza reparațiile tastaturilor de MacBook și MacBook Pro, pe care le va realiza în magazine în loc să le trimită către centrele de reparații ale companiei. Apple a recunoscut cu mare greutate că tastaturile sale au o problemă cu mecanismul “fluture” și când a făcut-o a spus că sunt afectate un număr mic de produse. (MacRumors)

9. SeaWorld, companie care deține mai multe parcuri tematice ce includ mamifere marine, a făcut publice datele obținute în urma a mii de teste sanguine ale balenelor sănătoase. Informațiile ar putea ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine când să intervină pentru salvarea acestora. (Phys)

10. Sistemul de verificare a vârstei Blockchain ID folosit de Civic pe automatele care vând bere va fi integrat până la sfârșitul anului în peste 1.000 de automate în urma unei înțelegeri cu 12 dintre cei mai mari producători de automate pentru retail din Statele Unite. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a brevetat o tehnologie care ar putea permite căștilor AirPods să identifice semnalele electrice emise de creierul uman – Cronica de Tehnologie
Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, acasă, Apple trimite un kit de reparare care cântărește aproape 36 de kg – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău