Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă, disponibilă anterior doar conturilor enterprise. Parola poate fi înlocuită cu autentificarea biometrică prin intermediul Microsoft Hello, cu codurile unice generate de Microsoft Authenticator sau primite prin SMS, ori cu cheile fizice de securitate. (News.ro)

2. Multe servicii de schimb pentru monede digitale din Coreea de Sud vor dispărea în urma noilor reglementări, care preved că acestea trebuie să obțină o certificare specială. 35 din 63 de astfel de platforme nu au primit până acum autorizația, însă se așteaptă ca impactul asupra pieței să fie minim. (Bloomberg)

3. Xiaomi a lansat flagship-ul 11T Pro, care se remarcă prin viteza de încărcare a bateriei. Bateria, care are 5.000 mAh, poate fi încărcată complet, de la 0% la 100% în doar 17 minute. Compania chineză dă asigurări că a implementat numeroase măsuri de protecție, pentru ca alimentarea rapidă să nu creeze probleme. Xiaomi 11T Pro (Snapdragon 888, 8/12RAM, 128/256GB stocare) va costa începând de la €649. (Profit.ro)

4. Șeful de produs de la OpenSea, o platformă pentru vânzarea și cumpărarea NFT-urilor, folosea informațiile interne pentru a cumpăra NFT-uri înainte ca acestea să fie promovate în cadrul serviciului și a le crește valoarea. OpenSea este una dintre cele mai importante platforme pentru tranzacționarea NFT-urilor, cu tranzacții în valoare de $3.8 miliarde doar în ultima lună. (FT)

5. iPhone 13 și iPhone 13 Pro sunt primele smartphone-uri Apple ce suportă dual eSIM. Acestea merg cu două carduri atât nano‑SIM, cât și eSIM. (9to5mac)

6. Update-urile Microsoft de securitate din ultima săptămână repară nu mai puțin de 86 de vulnerabilități. Pe lângă probleme din Azure, Office și Windows, sunt rezolvate 20 de găuri de securitate din motorul de randare Chromium, dezvoltat de Google și folosit de browser-ul Edge. (The Register)

7. Noul cablu submarin de comunicații al Google, Grace Hopper, care va face legătura între America de Nord și Europa, a ajuns în Bude, Marea Britanie. Cablul, care pleacă din New York și ajunge în Bilbao și Bude, are o lungime de 7.000 de kilometri și va fi operațional anul viitor. Google spune că acest cablu poate suporta 17.5 milioane de filme 4K vizionate simultan. (BBC)

8. Adobe va lansa, până la finele anului, un serviciu de plăți pentru Adobe Commerce. Acesta va funcționa prin intermediul PayPal, dar va oferi clienților soluții native de plată, care vor putea fi gestionate direct din Adobe Commerce Admin, fără a fi necesară integrarea cu serviciile terțe. (ZDNet)

9. WhatsApp a început să testeze, în São Paulo, Brazilia, un director de companii, organizate pe categorii precum retail, alimentație, servicii locale etc. Directorul va fi, în viitor, principalul instrument prin care vor putea fi inițiate legături comerciale în cadrul WhatsApp și un element esențial pentru funcțiile de shopping ale produsului deținut de Facebook. (Reuters)

10. Amazon adaugă, în Marea Britanie și Irlanda, acces la Deliveroo Plus pentru membrii Prime. Livrarea cumpărăturilor cu Deliveroo va fi gratuită pentru abonații Prime care dau comenzi de cel puțin £25. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
ISP-urile sunt îngrijorate că nu vor mai avea acces la datele utilizatorilor dacă Google va implementa protocolul DNS-over-HTTPS – Cronica de Tehnologie
Peste 3 miliarde de oameni au folosit produsele Facebook în ultima luna – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău