Microsoft și Warner Bros. au stocat o copie a filmului Superman din 1978 pe cuarț – Cronica de Tehnologie

1. Operatorul american AT&T a fost amendat cu $60 milioane pentru reducerea vitezei la abonamentele cu trafic nelimitat. AT&T a fost acuzat că și-a mințit utilizatorii, promițând trafic nelimitat, dar reducând vitezele când era depășit un anumit prag. (The Verge)

2. Zuckerberg nu cedează în ceea privește neintervenția Facebook în reclamele politice, însă se arată deschis la idei legate de anumite modificări, precum limitarea microtargetării utilizatorilor. (NBC News)

3. Prima generație de Google Pixel va primi în decembrie ultima actualizare de la Google. Smartphone-ul lansat în urmă cu 3 ani a primit însă update la Android 10, depășind promisiunea inițială în care Google vorbea de update-uri pentru 2 ani. (The Verge)

4. Microsoft și Warner Bros. au stocat o copie a filmului Superman din 1978 pe cuarț, în cadrul unei demonstrații pentru Project Silica, cercetare ce-și propune folosirea cuarțului ca mediu de stocare cu ajutorul laserelor ultrarapide și a inteligenței artificiale. (Microsoft)

5. Surface Pro X primește o apreciere mediocră de la The Verge, fiind criticat pentru problemele de compatibilitate ale aplicațiilor, viteza de procesare, autonomie și, nu în ultimul rând, prețul prea mare ($999 pentru cea mai slabă variantă). Designul, calitatea ecranului și stylus-ul ar fi părțile pozitive. (The Verge)

6. Mozilla acuză de minciună ISP-urile din Statele Unite care fac lobby împotriva criptării traficului pe care Google și Mozilla vor să o implementeze în Chrome, respectiv Firefox. Mozilla susține că ISP-urile se folosesc de imaginea negativă a Google în ceea ce privește intimitatea utilizatorilor pentru a convinge congresmanii să blocheze inițiativa. În urma criptării, ISP-urile ar intercepta mai greu traficul. (ArsTechnica)

7. Firefox are un bug care este exploatat de site-urile false de suport tehnic. În urma unui la fel de fals mesaj de avertizare, browser-ul este complet blocat, iar utilizatorul este îndrumat să sune la un număr de telefon. Mozilla lucrează la un patch care să rezolve problema. (ArsTechnica)

8. Match a avut venituri de $541.5 milioane în Q3, cu 22% mai mari YoY. Numărul de abonați Tinder a ajuns la 5,7 milioane, după ce în ultimul trimestru au fost atrași 437.000 utilizatori noi. (Reuters)

9. Facebook a anunțat că aproximativ 100 de dezvoltatori au accesat în mod necorespunzător datele personale ale utilizatorilor care sunt și membrii ai grupurilor de discuții. În centrul problemei stă API-ul pentru aplicații terțe dedicate gestionării grupurilor de discuții pe care Facebook l-a modificat după Cambridge Analytica. (Profit.ro)

10. Google News pentru Android și iOS lansează un mod bilingv care poate afișa știri în două limbi / regiuni. Limba română poate fi folosită în combinație cu orice altă limbă și regiune suportată. (9to5Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Shopify a înregistrat o pierdere de $35,7 milioane în Q3 – Cronica de Tehnologie
Amazon vrea să integreze asistentul digital Alexa în sistemele mașinilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău