Microsoft Teams a trecut de 115 milioane de utilizatori zilnici – Cronica de Tehnologie

1. AMD a cumpărat producătorul de cipuri Xilinx cu $35 miliarde, într-o tranzacție făcută exclusiv cu acțiuni. În urma procesului de achiziție, care este așteptat să se încheie spre finele anului viitor, AMD va ajunge să dețină 74% din Xilinx. (Profit.ro)

2. Microsoft Teams a trecut de 115 milioane de utilizatori zilnici, în creștere cu 53% față de cei 75 milioane de utilizatori zilnici înregistrați în aprilie. Șeful companiei, Satya Nadella, spune că se lucrează într-un ritm accelerat la adăugarea de noi facilități pentru Teams. (VentureBeat)

3. Apple a cumpărat cu aproximativ $50 milioane Vilynx, un startup spaniol specializat în AI și computer vision. Vilynx deținea o tehnologie prin care AI-ul analizează conținutul video și audio pentru a înțelege ce se întâmplă într-o filmare și cu care Apple va încerca să-și îmbunătățească propriile aplicații. (Bloomberg)

4. Imagini detaliate cu noua consolă PlayStation 5, care a început să ajungă la cei care au comandat-o. Prima impresie este că e mai mare și mai impunătoare în realitate decât în imaginile de presă. (The Verge)

5. Microsoft a înregistrat venituri de $37.2 miliarde, în creștere cu 12%, și un profit de $13.9 miliarde, cu 30% mai mare YoY. Performerii sunt serviciile cloud, care cu crescut cu 22%, Azure +48% și Office 365 Commercial +21% YoY.  Office 365 Commercial are acum 45.3 milioane de abonații, în creștere cu 27% YoY. (The Verge)

6. Versiunea beta a Starlink, serviciul de internet prin satelit al SpaceX, va costa $99 pe lună și va veni cu o taxă de instalare de $499. Utilizatorul va primi un device de conectare la satelit cu un trepied pe care va fi montat și un router wireless. Totodată, SpaceX a publicat aplicația pentru Starlink în App Store și Google Play. (CNBC)

7. SimilarWeb primește o investiție de $120 milioane, ajungând să fi strâns până acum $240 milioane din investiții. La ultima evaluare, în urmă cu 3 ani, SimilarWeb, care dezvoltă soluții de analiză a traficului și audiențelor pe baza AI-ului, valora $800 milioane. (TechCrunch)

8. Wikipedia ia măsuri pentru a-și proteja reputația și a evita încercările de dezinformare pe fondul alegerilor din SUA. Printre măsuri se numără dezactivarea funcțiilor de editare a paginilor dedicate alegerilor pentru editorii noi. (Wired)

9. Instagram crește limita de timp a stream-urilor live de la o oră la patru ore, pentru a susține întâlnirile, clasele, concertele și alte activități aflate în dificultate din cauza pandemiei. Creșterea limitei de timp va fi făcută pentru conturile care nu au încălcat până acum regulile rețelei sau drepturile de autor. (Profit.ro)

10. Waymo și Daimler au pus bazele un parteneriat prin care vor construi și vinde împreună camioane autonome în SUA. Waymo va adapta și va monta pe Freightliner Cascadia, unul dintre cele mai avansate camioane Daimler, tehnologia pe care o folosește deja pe automobilele autonome. (SlashGear)

Ți-ar mai putea plăcea
Huawei testează un smartphone cu propriul sistem de operare, Hongmeng – Cronica de Tehnologie
Brave lansează un motor de căutare ce pune accent pe protejarea intimității și promite utilizatorilor că nu vor fi urmăriți – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău