TikTok este evaluat la aproximativ $50 miliarde de unii din investitorii americani – Cronica de Tehnologie

1. Șefii Google, Facebook, Amazon și Apple și-au apărat companiile în fața comisiei antitrust din Congresul american, în cadrul unei conferințe video care a durat aproape 6 ore. Printre cele mai interesante aspecte discutate au fost:

Apple

Tim Cook a apărat diplomatic comisionul de 30% / 15% oprit de Apple în App Store. Din documente s-a aflat că a existat un moment în care Apple ar fi vrut să ia 40% din vânzări.

Șeful companiei a fost întrebat și de eliminarea concurenților care măsurau screen time-ul utilizatorilor, iar acesta a spus că se folosea soluția MDM, care punea securitatea și intimitatea utilizatorilor la risc. Senatorii au ridicat în discuție timing-ul, Apple decizând să elimine aceste aplicații abia când și-a lansat propria aplicație.

Facebook

Mark Zuckerberg a părut nesigur și nesincer când a răspuns cu privire la VPN-ul Onavo, care spiona utilizatorii, și la soluția lansată ulterior de Facebook prin care adolescenții erau plătiți să se lase spionați.

Facebook a fost acuzată și că a devenit o companie prea mare pentru a putea gestiona cum trebuie conținutul periculos.

Amazon

Congresmenii americani l-au chestionat pe Jeff Bezos în legătură cu unele din produsele companiei, precum difuzoarele Echo, mai exact de prețul acestora, imposibil de atins de concurență.

S-a mai discutat despre biasul asistentului Alexa, care avantajează produsele Amazon, despre felul în care este folosită poziția dominantă a lui Fire TV în negocierile cu platformele de streaming și despre folosirea datelor comercianților de pe platforma de comerț electronic a companiei pentru îmbunătățirea și avantajarea propriilor produse.

La cele mai multe întrebări, Bezos a răspuns cu “nu știu”, “nu sunt sigur” și “nu este exclus”.

Google

“Ați distrus anonimitatea utilizatorilor de internet” a fost una dintre acuzațiile pe care congresmenii americani le-au făcut celor de la Google.

Punctul central al discuțiilor l-a constituit unificarea datelor din conturile Google cu cele obținute din alte surse (istoricul browser-elor, localizare, aplicații etc.).

* Cele mai multe întrebări, câte 16, au vizat Google și Facebook. 13 întrebări au fost pentru Amazon și doar 7 pentru Apple.

2. Cel puțin parte a motivației care a stat la baza achiziției Instagram a fost eliminarea concurenței. Mark Zuckerberg a scris în email-urile de la aceea vreme că achiziția Instagram înseamnă timp câștigat, timp pe care Facebook îl va folosi pentru a implementa pe scară largă mecanismele produsului cumpărat, după care concurenței îi va fi foarte greu să lupte cu Facebook. (The Verge)

3. TikTok va face public algoritmul pe care-l folosește pentru moderarea conținutului și încurajează experții să-l studieze pentru a elimina suspiciunile. Noul CEO al companiei și fostul executiv Disney, Kevin Mayer, spune că TikTok “a devenit o țintă, dar nu este dușmanul” și acuză Facebook de atacuri și denigrări deghizate ca patriotism. (Axios)

4. TikTok este evaluat la aproximativ $50 miliarde de unii din investitorii americani în producătorul ByteDance. Valoarea este de 50 de ori mai mare decât veniturile preconizate pentru acest an ale TikTok. (Reuters)

5. Google lansează aplicația Google One pe iOS, care facilitează salvarea datelor personale (contacte, calendare, fotografii etc.) în contul Google. Google One a fost lansată în urmă cu doi ani pentru utilizatorii plătitori. Acum, aceasta poate fi folosită și pe conturile gratuite, însă datele salvate astfel vor fi contorizate din cei 15 GB oferiți la comun pentru toate serviciile Google. (ZDNet)

6. Google vrea ca produsele sale, în special căutarea, asistentul virtual și magazinul de aplicații, să fie mai vizibile pe telefoanele Samsung și poartă în prezent negocieri în acest sens cu producătorul coreean. Samsung va primi, în schimb, o sumă probabil de ordinul miliardelor de dolari, însă serviciile companiei vor face un pas în spate pentru a le face loc celor dezvoltate de Google. (Profit.ro)

7. Spotify a ajuns la 299 milioane de utilizatori (+29% YoY), dintre care 138 de milioane folosesc un cont Premium (+27% YoY). Veniturile companiei în Q2 au fost de €1.89 miliarde, în creștere cu 13% YoY. (Profit.ro)

8. O nouă legislație privind platformele sociale a fost adoptată în Turcia și va intra în vigoare de la 1 octombrie. Conform acesteia, site-urile cu peste 1 milion de utilizatori pe zi trebuie să aibă birouri locale și să stocheze datele pe servere din țară. Amenzile pentru refuzul eliminării conținutului sunt de peste $700,000. (NY Times)

9. Procurorii americani cer 27 de luni de închisoare pentru Anthony Levandowski, fostul executiv Uber, care a recunoscut că a sustras documente secrete de la Waymo, divizia de tehnologii autonome a Alphabet. Lui Levandowski i se mai cere să restituie Alphabet aproape $756,500. (Reuters)

10. Accesoriile inteligente, precum smartwatch-uri, brățări, inele sau plasturi inteligenți, ar putea constitui sisteme personale de avertizare cu privire la potențiale infectări cu COVID-19. Acestea ar putea folosi datele despre puls, temperatură, oxigenarea sângelui sau tuse ca indicatori când ceva pare în neregulă – o avertizare că ar fi necesară o testare. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft a lansat aplicația Office pentru Android – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat aseară iOS 14.5 – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău