Microsoft va elimina Internet Explorer din toate versiunile pentru consumer de Windows 10 până pe 15 iunie 2022 – Cronica diminetii

1. Microsoft va elimina Internet Explorer din toate versiunile pentru consumer de Windows 10 până pe 15 iunie 2022. Browser-ul vechi de mai bine de un sfert de secol va rămâne în versiunile de Windows înregimentate în Long-Term Servicing Channel, folosit de dispozitive care trebuie să rămână neschimbate, precum sistemele de control al traficului aerian sau aparatura de rezonanță magnetică din spitale. (Profit.ro)

2. Noul iPad Pro, cu procesor M1 și ecran Mini Led, impresionează exact la capitolele performanță și imagine. Rămân, în schimb, vechile nemulțumiri, legate, în primul rând, de faptul că sistemul de operare este mult rămas în urma hardware-ului. (Review, The Verge)

3. Timpii de așteptare pentru comenzile de semiconductori au crescut în aprilie la 17 săptămâni. Problema, care afectează, în primul rând, producătorii de electronice și mașini, complică revenirea economică post pandemică. Vânzările auto vor pierde, din această cauză, $110 miliarde, conform unei estimări. (Bloomberg)

4. Noile funcții de protejare a intimității din Android 12 arată cam până unde este dispusă să meargă o companie de tehnologie care trăiește din vânzarea de reclame. Google presară câteva firimituri pe cărarea făcută de Apple (Privacy Dashboard, funcții de blocare rapidă a accesului la microfon și cameră etc.), însă evită să facă pasul important și să ofere transparență în ceea ce privește datele personale colectate. (Macworld)

5. India a cerut în mod oficial WhatsApp să renunțe la noile condiții de utilizare ale aplicației și acordă produsului deținut de Facebook o săptămână să vină cu un răspuns satisfăcător. Fără să spună concret care vor fi consecințele în cazul în care WhatsApp nu se conformează, Guvernul anunță că vor fi aplicate prevederile legale. (TechCrunch)

6. WhatsApp a devenit un instrument pentru organizarea atacurilor împotriva palestinienilor, după escaladarea violențelor dintre aceștia și israelieni. Există deja peste 100 de grupuri prin care extremiștii israelieni încearcă să coordoneze atacuri împotriva palestinienilor. Experții avertizează că ceea ce întâmplă acum pe WhatsApp depășește, prin nivelul precis și hotărât în care se organizează atacurile, orice s-a întâmplat până acum pe o platformă socială. (NYTimes)

7. Android TV a ajuns la 80 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global, cu o creștere anuală de 80% în SUA. Cifrele includ noul Google TV, sistem bazat pe Android TV și folosit pe Chromecast 4K. Android TV a fost, până acum, adoptat de un mic număr de producători de televizoare, printre care și Sony. (TechCrunch)

8. Șeful Colonial Pipeline confirmă că a fost plătită către hackeri o recompensă de $4.4 milioane. S-a decis să se plătească recompensa pentru că, la acel moment, nu se știa cât de gravă era problema și cât de mult va dura repunerea conductei în funcțiune. (WSJ)

9. HBO Max va lansa, la începutul lunii iunie, o versiune cu reclame, care va costa $10 pe lună, cu $5 dolari mai puțin decât versiunea premium. “HBO Max With Ads” va afișa cele mai puține reclame dintre toate serviciile de streaming care folosesc acest model de business, promit oficialii. Vor exista reclame mai puțin convenționale, precum cele afișate când se dă pauză, iar un brand va putea “acapara” toate spațiile dintr-o anumită secțiune ori categorie de conținut. (Cnet)

10. Craig Federighi, șeful pe partea de software de la Apple, a recunoscut, în mărturia depusă în cadrul procesului cu Epic, că problema malware-ului de macOS a ajuns la un nivel inacceptabil. În ultimul an, au fost descoperite 130 de tipuri de malware, doar unul dintre acestea infectând 300.000 de sisteme. Federighi crede, în continuare, că Mac-urile sunt mai sigure decât PC-urile, însă mai vulnerabile decât iPhone-urile și iPad-urile. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon Prime a trecut de 200 de milioane de abonați – Cronica de Tehnologie
Amazon a lansat un serviciu de livrări pentru mâncare în India – Cronica deTehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău