Microsoft va lansa Surface Duo, un smartphone pliabil cu Android – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft va lansa Surface Duo, un smartphone pliabil cu Android, pe 10 septembrie. Device-ul de $1,399 are două ecrane OLED de 5,6 inch, care compun un display de 8,1 inch când sunt aliniate. Restul dotărilor, în frunte cu chipset-ul Snapdragon 855, sunt de flagship. Doar cele două baterii, cu o capacitate totală de 3.577mAh, ridică semne de întrebare asupra autonomiei. (Profit.ro)

2. Piața de smartphone-uri din Statele Unite a scăzut cu 5% YoY în Q2, după ce au fost livrate 31.9 milioane unități. 47% dintre acestea au fost iPhone-uri, Apple reușind să vândă 15 milioane de dispozitive, în creștere cu 10% față de anul trecut. Pe locul 2 se află Samsung, undeva la jumătate față de Apple, cu 7,4 milioane de unități livrate. (Cnet)

3. Perioada în care China era cel mai important producător de iPhone-uri se apropie de sfârșit, anunță cei de la Foxconn, care vor împărți rețelele de distribuție între China și Statele Unite, din cauza tensiunilor comerciale dintre cele două țări. Foxconn spune că va avea ecosisteme de producție în regiuni precum India, Asia de sud-est și cele două americi, încercând să evite creșterea tarifelor impuse de Statele Unite pentru bunurile chinezești. (Bloomberg)

4. Reels, clona de TikTok lansată recent de Instagram, nu are parte de cele mai bune aprecieri. Pe lângă lipsa funcțiilor de editare din TikTok, experiența Reels este considerată complicată și frustrantă, iar navigarea în cadrul aplicației imposibilă. (NYTimes)

5. Facebook și Snap s-au interesant, recent, de cumpărarea Dubsmash, o aplicație care face lip-syncing pentru video. Valoarea unei eventuale tranzacții ar putea avea nouă cifre. (The Information)

6. Microsoft încă peticește Internet Explorer, pentru care tocmai a lansat un patch de cea mai înaltă prioritate. În total, compania americană a reparat 120 de probleme prin pachetul de securitate lansat luna aceasta, inclusiv 17 vulnerabilități critice și 2 zero-day, care erau deja exploatate de hackeri. (ZDNet)

7. Instagram este dată în judecată pentru colectarea fără consimțământ a datelor biometrice ale peste 100 de milioane de utilizatori. Este deja al doilea proces pe aceeași temă în care Facebook este implicată anul acesta, după ce luna trecută a trebuit să plătească $650 milioane. (Bloomberg)

8. Profitul Tencent a crescut cu 37% YoY în Q2, ajungând la $4.7 miliarde, în vreme ce veniturile au fost de $16.53 miliarde, în creștere cu 29% YoY. Cea mai importantă divizie a companiei, cea de gaming, a crescut cu 40% YoY, după ce a înregistrat venituri de $5.5 miliarde. (CNBC)

9. Veniturile Lyft au scăzut cu 61% YoY în Q2 ($339 milioane), pe fondul reducerii cu 60% a numărului de călători (8.7 milioane). $39.06 a fost venitul pe călător, în scădere cu 2% YoY. (CNBC)

10. Google a lansat o serie de instrumente pentru dezvoltarea aplicațiilor de Android pe Chrome OS, care ar trebui să simplifice într-o anumită măsură acest proces. Printre noile instrumente se numără un emulator nativ de Android și un site, ChromeOS.dev, cu resurse pentru dezvoltatori. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Brave devine primul browser important care suportă nativ protocolul P2P IPFS – Cronica de Tehnologie
Netflix cu reclame va fi disponibil din 3 noiembrie în 12 țări, nu și în România – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău