Microsoft va prezenta o nouă versiune de Windows pe 24 iunie – Cronica de Tehnologie

1. Site-ul de Q&A pentru programatori Stack Overflow a fost vândut pentru $1.8 miliarde către compania europeană de tehnologie, Prosus. Este una dintre cele mai importante achiziții făcute de Prosus, Stack Overflow având peste 100 de milioane de vizitatori pe lună. (WSJ)

2. Din septembrie, Apple va trece la un program hibrid de lucru. Angajații vor veni la birou lunea, marțea și joia, având posibilitatea să lucreze de acasă miercurea și vinerea. Excepție vor face echipele care trebuie trebuie să lucreze împreună, ai căror oameni vor veni la birou cinci zile pe săptămână. (News.ro)

3. Microsoft va prezenta o nouă versiune de Windows pe 24 iunie. Deocamdată nu se cunosc detalii, însă se așteaptă noutăți majore, inclusiv la nivelul interfeței grafice. Este posibil să fie schimbat și logo-ul sistemului de operare. (Profit.ro)

4. App Store a facilitat vânzări de $643 de miliarde în 2020, conform unui studiu finanțat de Apple. Suma reprezintă o creștere anuală de 24%, în contextul în care pandemia a dus la creșterea timpului alocat aplicațiilor și a încurajat cumpărarea aplicațiilor și jocurilor. (CNBC)

5. Huawei a prezentat o nouă versiune a sistemului de operare HarmonyOS, care funcționează acum și pe smartphone-uri, alături tablete, ceasuri și televizoare. HarmonyOS va fi instalat pe smartphone-urile Mate 40 și Mate X2, Watch Series 3 și tableta MatePad Pro. (CNBC)

6. Comisia Europeană va prezenta joi proiectul unui act de identitate digital pentru cetățenii europeni, care va facilita accesul la serviciile comunitare. European Digital Identity Wallet va putea stoca o serie întreagă de acte de identificare, inclusiv permisele auto, rețetele medicale și diplomele de educație. (Bloomberg)

7. Etsy va cumpăra Depop, un serviciu din Londra prin care oamenii își vând hainele, cu $1.6 miliarde în cash. Aplicația Depop este populară în rândul celor din Generation Z, generația care a adoptat cel mai rapid achiziția de haine secondhand. (NYTimes)

8. Divizia de mașini autonome a Apple pierde manageri, cel puțin trei dintre aceștia părăsind compania în ultimele luni. Ultimul plecat, Dave Scott, era șeful echipei de robotică care lucra direct la mașină. Acesta este acum CEO la Hyperfine, companie care dezvoltă RMN-uri. (Bloomberg)

9. În spatele atacului asupra furnizorului de carne JBS se află gruparea de hackeri REvil, anunță FBI. Hackerii ruși au la activ și alte atacuri majore, precum cel care a vizat un furnizor Apple, obținând documente confidențiale despre produsele companiei americane. (The Record)

10. Noul flagship Nvidia, GeForce RTX 3080 Ti, performează excelent în cazul jocurilor 1440p și 4K, fiind foarte silențioasă, dar încălzindu-se destul de mult. Impresionant este și upscaling-ul făcut în timp real, însă $1,200 este un preț mare. (Review The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Google cumpără Raxium, un startup care produce microLED-uri pentru ecrane de AR și VR – Cronica de Tehnologie
Parlamentarii europeni au ajuns la un acord în privința viitoarei legislații care privește inteligența artificială – Cronica de Tehnologie
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău