Microsoft vrea să investească $10 miliarde în OpenAI – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft vrea să investească $10 miliarde în OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT. În urma deal-ului, OpenAI ar ajunge să valoreze $29 de miliarde, iar Microsoft va opri 75% din profit până își va recupera investiția. (Semafor)

2. Coinbase taie în jur de 950 de joburi, adică aproximativ 20% din întreaga forță de muncă. Compania, care a mai disponibilizat 18% dintre angajați în urmă cu jumătate de an, urmărește să-și reducă cheltuielile operaționale în Q1 2023 cu 25%. (CNBC)

3. Apple vrea să creeze singură designul ecranelor microLED, pe care să le folosească pe Apple Watch începând de anul viitor și, apoi, pe iPhone. Producția în masă va fi realizată în continuare de unul sau mai mulți terți, însă, aceștia vor urma designul cerut de Apple, după cum crede compania că este mai potrivit pentru propriile dispozitive. (Profit.ro)

4. Amazon lansează Buy with Prime în SUA pe 31 ianuarie. Serviciul permite terților comercianți să ofere propriilor clienți beneficii Prime, precum livrare și retur gratuite. (TechCrunch)

5. Intel a lansat a patra generație de procesoare Xeon, Sapphire Rapids, compusă din 52 de modele, cu suport PCIe 5.0, memorii DDR5 și până la 60 de nuclee. Prețurile acestora variază între $415 și $17,000. (Tom’sHardware)

6. Dezvoltatorii de aplicații au câștigat împreună peste $320 de miliarde de când a fost lansat App Store, iar în prezent utilizatorii plătesc peste 900 de milioane de abonamente, anunță Apple, care a publicat un update privind performanțele propriilor servicii. Printre altele, Apple mai spune că serviciul Arcade oferă acum peste 200 de jocuri, iar Apple Pay merge cu peste 10.000 de instituții financiare din aproape 70 de țări. (Profit.ro)

7. Samsung va organiza pe 1 februarie un eveniment Galaxy Unpacked în San Francisco, unde, cel mai probabil, va fi prezentată nouă serie Galaxy S23. Producătorul coreean a fost forțat să anunțe oficial evenimentul, după ce informații despre acesta au apărut, dintr-o eroare, pe unul din site-urile companiei. (The Verge)

8. Numărul de bancomate bitcoin a rămas la același nivel în ultimele șase luni, pe fondul problemelor din zona crypto. Acum există 38.641 de bancomate bitcoin la nivel global, față de 14.051 la începutul lui 2021. (The Block)

9. BioNTech cumpără startup-ul britanic InstaDeep cu £562 de milioane. Este cea mai mare achiziție de până acum a companiei germane, care speră să-și îmbunătățească sistemele de descoperire a medicamentelor noi și de stabilire a tratamentelor personalizate cu ajutorul inteligenței artificiale. (FT)

10. Microsoft a oprit complet suportul pentru Windows 7, care nu mai primește nici update-urile de securitate. Lansat în 2009, Windows 7 nu mai primea update-uri funcționale încă din 2020. Cota de piață a Windows 7 dintre toate sistemele de operare Microsoft este estimată la aproximativ 11% în prezent. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Un startup își propune să creeze un software care să înzestreze roboții cu un nivel înalt de inteligență – Cronica de Tehnologie
WhatsApp nu va renunța la criptarea end-to-end pentru a se conforma unei legi care urmează să fie votată în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău