Mike Pompeo: SUA trebuie să înfrunte Partidul Comunist Chinez – Cronica dimineții

1. WhatsApp a fost atacată cibernetic în acest an pentru spionarea unor înalţi oficiali guvernamentali din state aliate ale SUA, potrivit unor persoane apropiate unei investigaţii. Sursele au spus că o parte ”semnificativă” a victimelor sunt oficiali guvernamentali şi militari de rang înalt, din cel puţin 20 de ţări de pe cinci continente. (News.ro)

2. Premierul maghiar Viktor Orban a declarat după întâlnirea din capitala Ungariei cu președintele rus Vladimir Putin că relațiile bune cu Rusia sunt o necesitate datorită poziţiei geografice a țării sale. Ungaria e de mult timp în favoarea ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei, impuse din cauza acțiunilor ruse în Ucraina. Comerțul dintre Ungaria și Rusia a crescut în 2018 pentru prima dată de la intrarea în vigoare a sancțiunilor. (Hotnews)

3. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că SUA trebuie să înfrunte Partidul Comunist Chinez care încearcă să domine lumea. Pompeo a completat spunând că nu are nimic cu poporul chinez. (Reuters)

4. Președintele Trump l-a încurajat pe Nigel Farage, unul dintre cei mai vocali politicieni britanici pro Brexit, să se alieze cu premierul Boris Johnson pentru a câștiga alegerile anticipate din decembrie. Trump vrea ca cei doi să asigure victoria pentru britanicii care vor Brexitul. (Axios)

Promo: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Premierul irakian Adel Abdul-Mahdi a acceptat să demisioneze în urma amplelor proteste care s-au soldat cu 200 de morți. Președintele a anunța că vor urma, cel mai probabil, alegeri anticipate. (Bloomberg)

6. O anchetă BBC arată că sclavia modernă se folosește de aplicații și platforme ce aparțin Facebook, Google sau Apple pentru a se dezvolta. În Kuwait, mii de femei sunt listate ca disponibile pentru a fi vândute pentru câteva mii de dolari. (Link)

7. Vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 2%, în ritm anual, în trimestrul al treilea, până la 366 milioane unități, aceasta fiind prima perioadă de creștere după doi ani de scădere. (Profit.ro)

8. Microsoft a dezvoltat o aplicație software capabilă să stabilească dacă un cursant merită să primească permisul de conducere la capătul examenului auto, astfel că elimină polițistul rutier din procesul de decizie. (Automarket)

9. În lume sunt 46,8 milioane de milionari în dolari americani. 19 milioane sunt în SUA, 4 milioane în China, 3 milioane în Japonia și 2 milioane în Germania. (TheEconomist)

10. Organizaţia Judeţeană ALDE a anunţat joi seara că a chemat în judecată Facebook, la Judecătoria Sibiu. Partidul acuză faptul că rețeaua socială aduce prejudicii campaniei electorale a candidatului la Preşedinţie Mircea Diaconu prin blocarea paginii de socializare a formaţiunii politice. (Hotnews)

Fotografia dimineții – O democrată din Congresul american a mers la birou îmbracată în costum de Batman, de Halloween:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Proiect adoptat de Senat: Traficul de minori, proxenetismul și pornografia infantilă devin fapte imprescriptibile – Cronica dimineții
România mai are doar o singură regiune cu PIB per capita sub 50% din media UE – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău