Ministerul Finanțelor a împrumutat anul acesta de la populație, prin programul Tezaur, 1,38 miliarde de lei – Cronica serii

1. Ministerul Finanțelor a împrumutat anul acesta, de la populație, prin programul Tezaur, program care ar trebui să se desfășoare lunar prin unitățile Trezoreriei și prin oficiile Poștei Române, 1,38 miliarde de lei. Suma a fost obținută în numai trei luni, iulie, august și septembrie. (Profit.ro)

2. Curtea Constituţională a respins marţi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile privind „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată” din Legea carantinei şi cele referitoare la detaşare. (News.ro)

3. Începând de azi, personalul de pază, susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, limitează, după caz, accesul publicului călător în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. De asemenea, personalul Metrorex va îndruma călătorii prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute. (Hotnews)

4. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a dat în judecata Google pentru conduită anticoncurențială în ceea ce privește business-urile de căutare și reclame, piețe pentru care gigantul american ar fi urmărit păstrarea monopolului. (Profit.ro)

Una din Cronica Externa: Oficialii chinezi au amenințat administrația Trump că China ar putea reține cetățeni americani, dacă Departamentul de Justiție începe să investigheze studenții chinezi afiliați armatei, au declarat oficialii americani. Cel puțin cinci studenți chinezi au fost arestați în lunile recente pentru că nu au dezvăluit legăturile lor militare în aplicațiile pentru viză. (NYTimes)

5. Organizaţia Patronală a Retailerilor din România, RoRetail, anunţă posibile proteste, din cauză că situaţia magazinelor din retailul nealimentar continuă să fie una extrem de dificilă. (News.ro)

6. Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege care aduce modificări Codului fiscal şi prevede un plafon pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe cu o suprafaţă de maximum 120 metri pătraţi. (News.ro)

7. Goldman Sachs a acceptat să plătească guvernului american $2,8 miliarde, acceptându-și culpa în scandalul mitei de la fondul de investiții de $1 miliard al guvernului din Malaysia. (WSJ)

Una din Cronica de Tehnologie: Autoritatea europeană a amânat o decizie în cazul investigației care vizează achiziționarea Fitbit de Google pentru 8 ianuarie 2021. Dacă tranzacția va fi blocată, Google va trebui să plătească Fitbit $250 milioane. În ultimul an, cota de piață a produselor Fitbit a continuat de scadă, ajungând în Q2 2020 la 2,9% din piața de wearables. (Axios)

8. Julie Sweet, CEO-ul Accenture, este cea mai puternică femeie de afaceri din lume anul acesta, conform topului Fortune 50. (Link)

9. Complexul Foxconn dezvoltat în SUA, „a opta minute a lumii”, anunțat în 2017 de președintele Trump și care trebuia să genereze 13.000 noi locuri de muncă este o cutie goală. Chinezii au luat miliardele de dolari din subvențiile oferite de guvernul american și nu au dezvoltat ce au promis. (TheVerge)

10. Unui medic libanez de 40 de ani i-a fost refuzată cetățenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie, din motive religioase. Bărbatul trăiește în Germania din 2002. (DW)

Fotografia serii – Mai multe persoane așteaptă să urce într-un autobuz pentru a merge la mitingul electoral al președintelui Trump în Prescott, Arizona. Caitlin O’Hara/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Opoziția depune vineri moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă
Cronica serii – USR și PLUS fac alianță pentru Europarlamentare

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău