Ministerul Finanțelor: Analizăm că împrumuturile acordate firmelor cu dificultăți de finanțare să poată fi convertite ulterior în acțiuni – Cronica dimineții

1. Ministerul Finanțelor analizează posibilitatea unui nou program de susținere a firmelor cu dificultăți de finanțare, prin care să acorde acestora împrumuturi ce pot fi convertite ulterior în acțiuni, a anunțat ministrul Florin Cîțu. (Profit.ro)

2. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, de anul viitor, va exista pentru prima oară un program operaţional dedicat exclusiv Sănătăţii, cu un buget de 4,5 miliarde euro. “Dacă în perioada pandemiei vorbim despre banii europeni care salvează vieţi, în perioada următoare banii europeni vor ajuta o economie sănătoasă”. (News.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

3. Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că decizia privind majorarea pensiilor din toamnă este una politică, menţionând că banii au fost prevăzuţi în buget. El a dat asigurări că nu vor exista probleme cu plata pensiilor „aşa cum sunt astăzi”, a salariilor și a şomajului tehnic. (News.ro)

4. Italia începe să-și deschidă fabricile la 4 mai, în cadrul măsurlor de ieșire din izolare, și preconizează să amâne în septembrie întoarcerea la școală, anunță premierul Giuseppe Conte într-un interviu acordat ziarului La Repubblica. (Profit.ro)

Una din Cronica de Carte: Volumul ”Coronavirus pe înțelesul celor mici”, o carte ilustrată pentru copii, este disponibilă în format electronic, gratuit, pe site-ul Editurii Corint (Link); același volum, în limba engleză, a fost descărcat de peste 640.000 de ori în Marea Britanie, de la lansarea sa online pe 6 aprilie (Publishers Weekly).

5. Un studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales, Australia, arată că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii. Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raport. (News.ro)

6. Bill Gates a anunțat că producția vaccinului împotriva noului virus ar putea începe peste 12 luni, dacă totul merge “perfect”. Gates nu crede că vaccinul va putea fi disponibil pentru populație în septembrie. Fondatorul Microsoft finanțează 7 companii care lucrează simultan la un vaccin împotriva acestui virus. (Bloomberg)

Una din Cronica de Mediu: Scăderea emisiilor de carbon legate de fenomenul COVID nu va opri schimbările climatice, afirmă șeful agenției meteo ONU. El afirmă că asistăm la o pauză și că odată cu pornirea motoarelor lucrurile vor reveni la ritmul lor alarmant. Începând cu prima zi a Pământului din 1970, nivelul dioxidului de carbon a crescut cu 26%, iar temperatura medie a lumii a crescut cu 0,86 grade Celsius. Planeta este, de asemenea, cu 1,1° C mai caldă decât era în era pre-industrială și se preconizează că această tendință va continua. (News.un.org)

7. Diplomaţi chinezi au abordat oficiali din cadrul Guverului german pe care i-au îndemnat să se exprime în mod pozitiv cu privire la gestionarea de către Beijing a epidemiei noului coronavirus. Datele apar într-o scrisoare pe care Ministerul german de Interne i-a trimis-o deputatei ecologiste Margarete Bause, în urma unei interpelări cu privire la acest subiect. “Guvernul federal nu a dat curs acestor solicitări”, se arată în această scrisoare. (News.ro)

8. Premierul britanic Boris Johnson, refăcut după o gravă infectare cu noul coronavirus, îşi reia activitatea începând de azi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a guvernului. (News.ro)

9. Presa oficială de la Phenian a publicat ieri un mesaj de la liderul nord-coreean, fiind pentru prima dată când îi menționează numele, după două săptămâni de tăcere. Potrivit agenției sud-coreene Yonhap, radioul public nord-coreean a anunțat că Kim Jong-un a trimis un mesaj special de mulțumire constructorilor care au lucrat la un proiect turistic în Samjiyon. (Link)

10. Un milion de australieni au downloadat în primele 5 ore de la lansare aplicația CovidSafe, care ajută la urmărirea celor care ar putea fi afectați de Covid-19. (Reuters)

Fotografia dimineții – Coperta reviste Bloomberg BusinessWeek din această săptamână:

Ți-ar mai putea plăcea
Klaus Iohannis câștigă al doilea mandat de președinte – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Elena Udrea și Alina Bica reținute pentru două luni în Costa Rica

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău