Ministerul Finanțelor: Economia românească va scădea cu 14,4% în trimestrul doi – Cronica dimineții

1. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a anunţat un plan de testare a imunizării populaţiei la Covid-19. Testarea se va face după depăşirea maximului epidemiei şi se va aplica pe un eşantion de 30.000 de români. (News.ro)

2. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că o secetă ca aceea de acum nu a mai fost în România de 50-60 de ani și că încearcă să-i obișnuiască pe fermieri să-și asigure culturile. Ministrul a mai spus că până acum sunt înregistrate 1,4 milioane de hectare de culturi afectate de secetă. (Profit.ro)

3. Economia românească va înregistra o reducere severă a activității în trimestrul al doilea din acest an, de 14,4%. Impactul asupra industriei prelucrătoare în perioada menționată va fi de circa 18%, iar declinul la fabricarea produselor textile și articolelor de îmbrăcăminte, pielărie și industria auto, de peste 35%, potrivit Programului de convergență 2020 publicat de Ministerul Finanțelor Publice. (Profit.ro)

4. Deficitul bugetar calculat pe metodologia europeană ESA este prognozat pentru finalul anului 2020 la 6,7% din PIB, în creștere cu aproximativ 2,4 puncte procentuale față de nivelul din 2019. (Profit.ro)

5. Directoarea Wuhan Institute of Virology a declarat, într-un interviu televizat, că institutul avea/are în cercetare trei coronavirusuri provenite de la lilieci însă nici unul nu are o similaritate cu SARS-CoV-2 mai mare de 80%. Ea a spus că acuzațiile cum că virusul ar fi fost produs în institutul condus de el sunt fabulații. (Link)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Orange, Elefant, Decathlon, Fashiondays sau Vivre colaborează prin 2Performant cu mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate pentru sute de magazine online, hai și tu alături de noi https://ro.2performant.com/advertiseri/

6. Guvernul american a interzis intrarea pe teritoriul SUA a tuturor celor care au călătorit în Brazilia în ultimele două săptămâni, cu excepția cetățenilor americani. Brazilia a devenit a două țară din lume după numărul de infecții cu noul virus. (Reuters)

7. Poliţia din Honk Kong a recurs ieri la gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze sute de persoane care au încălcat o interdicţie de a manifesta pentru a defila împotriva proiectului Beijingului de a impune o lege privind „securitatea naţională”. Protestatarii au scandat „Revoluţia vremii noastre. Eliberaţi Hong Kong”, „Luptaţi pentru libertate, Fiţi alături de Hong Kong”. (News.ro)

8. Guvernul japonez va ridica azi starea de urgență din Tokyo și provinciile învecinate după ce numărul cazurilor a scăzut în ultima perioadă. (Bloomberg)

Una din Cronica de Carte: Un sondaj realizat în Marea Britanie a ajuns la concluzia că, în perioada pandemiei, 41% dintre adulți au citit mai multe cărți decât de obicei. Alte două rezultate în urma acestui studiu: timpul petrecut pentru citit aproape s-a dublat, de la 3,5 ore pe săptămână la 6; doar 25% dintre respondenți au cumpărat mai multe cărți decât de obicei. (BookSeller)

9. 36 de muncitori din Sri Lanka au fost abandonați pe Aeroportul Otopeni. Ei au lucrat la o fabrică de confecţii din Botoşani, s-au aflat în carantină după ce unul dintre ei a fost confirmat cu COVID-19, apoi autoritățile au decis repatrierea lor. Ajunși pe aeroport cu autocare puse la dispoziție de Prefectură, ei au aflat că nu au cu ce să plece pentru că nu există niciun zbor către Sri Lanka. Mai mult, aeroportul din Colombo este închis pentru zborurile comerciale. (Libertatea)

10. Doi bărbaţi care au avut divergenţe cu măicuţele de la Mănăstirea Jieţ din judeţul Hunedoara, după ce le-au atras atenţia că încalcă legea ţinând slujba religioasă în biserică, au fost agresaţi de enoriaşi. Ulterior, cei doi bărbaţi agresaţi s-au prezentat la UPU Petroşani declarând că au fost victimele unei agresiuni. Imagini cu scandalul au apărut pe paginile de socializare. (News.ro)

Fotografia dimineții – Propunerea unei firme din California pentru costumul cu care se poate merge în siguranță la concerte și cluburi:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a decis să nu acorde nici o creștere de salariu pentru profesori în acest an – Cronica dimineții
Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vacccinării anti Covid – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău