Ministrul Agriculturii: Cumpărați produse românești, chiar dacă sunt mai scumpe, deoarece banii rămân în țară – Cronica dimineții

1. Luna trecută a fost cea mai caldă lună Mai înregistrată la nivel global de la începerea măsurătorilor în 1981 de către Serviciul pentru schimbări climatice Copernicus (C3S), administrat de Uniunea Europeană. Potrivit serviciului, temperatura medie globală în luna mai 2020 a fost cu 0,63 grade Celsius mai mare decât temperaturile medii, pentru luna Mai, înregistrate în perioada 1981-2010. (Profit.ro)

2. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că la 15 iunie va începe a treia etapă de relaxare, declarându-se convins că măsurile „vor fi bine primite de populație”. Vela nu a menționat însă niciuna dintre aceste măsuri. (Hotnews)

3. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că în trimestrul al doilea al acestui an economia trece „printr-o perioadă dificilă”, dar afirmă că „revenirea în trimestrul III este aproape o certitudine și revenirea în V este scenariu de bază pentru acest moment”. Cîțu spune că măsuri luate de Executiv, precum programul IMM Invest, susținerea șomajului tehnic sau amânarea plății ratelor la bănci, „toate au dat rezultate și se vede astăzi”. (Profit.ro)

4. ANAF anunță că a modificat Declarația Unică, astfel încât să permită accesarea bonificațiilor de până la 10% celor care achită impozitele sau contribuțiile până la data de 30 iunie, noul termen de depunere a formularului. Circa un milion de români care obțin venituri din activități independente, drepturi de proprietate intelectuală, agricultură, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri depun Declarația Unică. (Profit.ro)

5. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că „din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor” însă îi încurajează pe români că cumpere produse agricole româneşti, chiar dacă acestea sunt mai scumpe, arătând că prin cumpărarea acestor produse toţi banii rămân în ţară. (News.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

6. Peste 43.300 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi sâmbătă în Statele Unite pentru a răspunde protestelor anunţate. (News.ro)

7. Acțiunile Apple au șters tot declinul provocat de pandemia de Covid-19 și au închis la maximul istoric. Este prima dată din 12 februarie când compania urcă la un nou maxim bursier. Acțiunile gigantului amercan au urcat, vineri, cu 2,9%, la $331,5. Capitalizarea bursieră a compania a atins, astfel, $1.437 miliarde. (Profit.ro)

8. Fostul vicepreşedinte Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi desemnat candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA. Biden îl va înfrunta pe Donald Trump, actualul președinte al Statelor Unite, în alegerile din noiembrie. (News.ro)

9. Preşedintele american Donald Trump a aprobat un plan de retragere, până în luna septembrie, a 9.500 de trupe americane din bazele din Germania. Decizia a fost criticată de parlamentari din blocul conservator al cancelarului Angela Merkel. Trupele retrase vor fi trimise în alte zone sau în SUA, potrivit unui oficial al Guvernului american. (News.ro)

10. Au fost anunțate filmele care ar fi putut fi incluse în selecțiile din Festivalul de la Cannes 2020, festival care nu a mai avut loc din cauza pandemiei. Filmele vor putea purta pe generice afișe marca “Cannes 2020”. Organizatorii festivalului de film de la Cannes vor expune proiectele selecționate în festivaluri partenere pentru a putea fi văzute de spectatori până la sfârșitul anului. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – Strada care duce spre Casa Albă, desenată cu aprobarea primăriei. Khalid Naji-Allah/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Parlamentării greci vor 290 miliarde euro, despăgubiri de război, de la Germania
Preşedintele ANAF: Veniturile statului au fost supraestimate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău