Ministrul de Interne: Azi anunţăm măsurile care vor fi aplicate după 15 mai – Cronica dimineții

1. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că măsurile care vor fi aplicate după 15 mai vor fi publicate azi, pentru ca toţi cei interesaţi să le afle şi să le poată apoi implementa. El spune că operatorii economici cu mai mult de 50 de angajaţi trebuie să îşi decaleze programul de lucru, vor fi obligaţi să se doteze cu termometre digitale pentru a verifica temperatura angajaţilor sau a clienţilor magazinelor, iar saloanele de înfrumuseţare să se doteze cu cele necesare pentru dezinfecţie. (News.ro)

2. Valoarea amenzilor aplicate de polițiști și jandarmi pentru încălcarea restricțiilor de deplasare impuse prin ordonanțele militare au scăzut masiv după ce Curtea Constituțională a decis că prevederile referitoare la amenzi din legislația primară a stării de urgență contravin legii fundamentale. Astfel, potrivit informărilor Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, valoarea amenzilor dictate a fost de 968.615 lei, în scădere cu 81% față de ziua precedentă (peste 5,11 milioane lei). De asemenea, numărul celor sancționați contravențional s-a redus cu 71%, de la 3.055 la numai 871. (Profit.ro)

3. Deși ieri s-a publicat raportul care arată că 20,5 milioane de americani au devenit șomeri în aprilie, bursa americană a închis săptămâna pe plus, toți cei trei indici înregistrând creșteri. (Reuters)

Una din Cronica de Business: Microsoft va investi $1,5 miliarde într-un centru de date care va oferi servicii de tip cloud în Italia. (Reuters)

4. Comisia Europeană invită statele membre să prelungească până la 15 iunie restricţia privind călătoriile neesenţiale către Uniunea Europeană. Recomandarea este făcută pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiilor cu coronavirus prin intermediul călătoriilor, arătând că „situaţia rămâne fragilă, atât în Europa, cât şi la nivel mondial”. (News.ro)

5. Companiile aeriene au anunțat că guvernul britanic va institui o carantină de 14 zile pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie, cu excepția celor care vin din Irlanda. (BBC)

6. Guvernatorul Gavin Newsom a anunțat că în California se va vota prin poștă la alegerile prezidențiale din noiembrie. El a spus că nimeni nu trebuie să-și riște sănătatea pentru a-și exercita dreptul la vot. (Link)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

7. Un studiu realizat în Australia arată că sinuciderile din cauza problemelor economice și a impactului social generat de pandemie ar putea crește cu 50% în următorii 5 ani, ceea ce ar duce la un număr de decese de 10 ori mai mate decât cel provocat de pandemie. (Link)

8. Zoom scapă de ancheta la care era supus în New York din cauza problemelor de securitate. Compania a ajuns la o înțelegere cu Procurorul General, în urma căreia vor fi menținute protocoalele de securitate actuale, inclusiv programul de bug bounty. (CNBC)

9. Piața de jocuri din China ar putea ajunge la $46,7 miliarde în 2024. (VentureBeat)

10. Viorel Cataramă, care a anunțat public că vrea să se infecteze „voluntar” cu coronavirus, este vicepreședintele filialei din România a Crucii Roșii, ONG-ul care, potrivit informațiilor care au circulat în această perioadă în spațiul public, a adunat cele mai multe fonduri din donații și sponsorizări, de la debutul crizei coronavirusului. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Coperta New York Times care ilustrează numărul de șomeri înregistrați în aprilie, în SUA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Dragnea atacă din nou multinaționalele și sistemul bancar
General francez: Armata ucraineană este de departe cea mai bună din Europa – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău