Ministrul de Interne: România are o problemă majoră cu traficul de droguri – Cronica dimineții

1. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a spus că România are o problemă majoră cu traficul de droguri și cere Poliției, Parchetului și Parlamentului să se implice în reducerea acestui flagel. Predoiu crede că și consumul de droguri ar trebui pedepsit. (EuropaLibera)

2. Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, la Atena, o discuţie cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre „eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina”. „România este alături de Ucraina până la victoria acesteia şi în reconstrucţie. Susţinem începerea negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană în acest an. Românii din Ucraina au sprijinul nostru comun”, a scris Ciolacu pe o rețea de socializare. (Digi24)

3. Aproximativ 50% din Bucureşti are apă caldă în prezent, iar intervenţiile făcute în această vară care au dus la sistarea apei calde în unele zone ale oraşului au fost efectuate acum, în anticiparea unor probleme care ar putea apărea iarna aceasta, a declarat primarul Capitalei Nicuşor Dan. (News.ro)

4. În majoritatea ţărilor europene, depozitele de stocare au atins deja o capacitate de 90%, instalaţiile din Spania fiind pline în proporţie de 100%, cele din Marea Britanie de 98%, iar cele din Germania de 92%. În întreaga Uniune Europeană, media este de 91,05% din capacitate, în condiţiile în care blocul lucrează pentru a pune capăt dependenţei sale de energia rusească. (News.ro)

5. Un bombardier nuclear rusesc emblematic, cu rază lungă de acţiune, a fost distrus în urma unui atac cu drone ucrainene, potrivit unor relatări media. Imaginile postate pe reţelele sociale şi analizate de serviciul BBC Verify arată un Tupolev Tu-22 în flăcări la baza aeriană Solţi-2, la sud de Sankt Petersburg. (Hotnews)

Din Cronica Sportivă: Naţionala de volei feminin a României a învins reprezentativa Bosniei şi Herţegovinei, scor 3-2, la Torino, în penultima partidă din grupa B a Campionatului European. ”Tricolorele” s-au calificat în optimile de finală.

6. Pentru prima oară din 2020, prețurile la producător din Germania au scăzut, în iulie, în ritm anual. Scăderea, de 6%, este cea mai mare înregistrată din octombrie 2009. Prețurile la producător au crescut, anul trecut, cu 45.8%. (Link)

7. Cauțiunea pentru eliberarea lui Donald Trump, în al patrulea dosar penal, cel legat de încercarea anulării rezultatelor votului din Georgia, a fost stabilită la $200.000. Fostul preşedinte plănuieşte să se predea la închisoarea din comitatul Fulton joi. (News.ro)

8. Copiii care stau între una și patru ore pe zi în fața ecranului la vârsta de 1 an au riscuri mai mari de a avea întârzieri de dezvoltare în comunicare, rezolvare de probleme și abilități personale și sociale până la vârsta de 2 ani, potrivit unui studiu efectuat pe 7.097 de copii. (G4Media)

9. Dinţii deterioraţi ar putea fi reparaţi în viitor cu ajutorul „plombelor vii”, create din celule stem, conform unui studiu recent. Un grup de cercetători americani a indus în laborator celulelor stem capacitatea de a forma mini-organe multicelulare care secretă proteinele ce alcătuiesc smalţul dinţilor. (Hotnews)

10. Copiii cu părinți de același sex devin orfani prin decret în Italia. Guvernul Meloni va înregistra doar părinții biologici ai copiilor. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – O femeie ține un porc de Ziua Mondială a Lenei, în Itagüí, Columbia. Fredy Builes/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Analiză: România, Ungaria și Cehia vor plăti o factură anuală la energie echivalentă cu aproximativ 15% din PIB – Cronica dimineții
România va vinde Irlandei un milion de doze de vaccin Pfizer și Moderna – Cronica dimineții