Ministrul de Interne: Toţi cei care vor mai încerca să obţină adeverinţe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare – Cronica dimineții

1. Toţi cei care vor mai încerca să obţină adeverinţe de vaccinare sau certificate verzi false vor merge la închisoare, a avertizat, luni, ministrul interimar de interne, Lucian Bode. Peste 800 de persoane sunt cercetate în prezent fie pentru că au folosit acte false care dovedesc vaccinarea, fie că au ajutat la emiterea acestora. (Adevarul)

2. România a urcat o poziție în clasamentul celor mai valoroase 100 branduri de țară, până pe locul 48. Valoarea brandului României a crescut cu 11% în ultimul an, la 178 miliarde de dolari, potrivit raportului Nation Brands 2021, realizat de firma britanică de consultanță Brand Finance. Ritmul de creștere depășește avansul mediu de 7% consemnat la nivel global. (Profit.ro)

3. Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat că liberalii vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Cioloş, dar nu vor vota. (News.ro)

4. Patriarhia Română a anunțat, luni, un nou pelerinaj, chiar în ziua în care România a încheiat cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei COVID-19. Joi, 21 octombrie, începe sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou ale cărui moaște vor fi expuse publicului. Enoriașii sunt așteptați timp de 7 zile să participe treacă pe la raclele ”Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina”. (G4Media)

5. Aproximativ 2,55 milioane de tone de hrană se aruncă în fiecare an în România, cea mai mare pondere fiind de mâncare gătită, fructe și legume, a declarat Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Într-o nouă finală minunată oferită de circuitul feminin, Paula Badosa a câștigat primul titlu al carierei, învingând-o în finala de la Indian Wells pe fosta dublă câștigătoare a acestui turneu, Victoria Azarenka. A fost 7-6 (5), 2-6, 7-6 (2) pentru Badosa, care devine prima campioană din Spania a acestui turneu. (Treizecizero)

6. Marea Britanie a înregistrat ieri aproape 50.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr înregistrat din 17 iulie până în prezent. Creșterea, comparativ cu săptămâna trecută, este de 16%. Și spitalizările și decesele sunt în creștere, cu 6,9%, respectiv cu 11,4%. (TheGuardian)

7. Letonia a anunțat că va instaura o carantină de patru săptămâni, de pe 21 octombrie până pe 15 noiembrie, pentru a încetini creșterea accentuată a numărului de infectări cu SARS-Cov-2 în una dintre cele mai puțin vaccinate state din UE. (Hotnews)

8. Parlamentul Chinei lucrează la o legislația pentru pedepsirea părinților dacă copiii lor mici prezintă „un comportament foarte nepotrivit” sau comit infracțiuni. În proiectul legii de promovare a educației familiale, părinții vor fi mustrați și li se va ordona să treacă prin programe de învățare a educației familiale dacă procurorii găsesc un comportament foarte rău sau criminal la copiii aflați în grija lor. (Reuters)

9. Primul episod al sezonului trei din serialul “Succession” a fost văzut de 1,4 milioane de americani, pe toate platformele HBO. Este cel mai vizionat episod de debut al unui nou sezon dintr-o serie originală HBO ultimele 18 luni. (Bloomberg)

10. Hotărârea privind trecerea în online a tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău care sunt situate în localităţi cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mie a fost abrogată, luni seară, la câteva zeci de minute de la aprobare. Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, marţi toţi copiii vor merge fizic la şcoală, chiar dacă provin din localităţi unde rata de infectare cu coronavirus depăşeşte 7,5 cazuri la mia de locuitori. (News.ro)

Fotografia dimineții: RIP Colin Powell:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Blocaj în Marea Britanie după ce parlamentul a respins acordul pentru Brexit
Medici: Donald Trump se simte bine, nu are nevoie de oxigen, nu mai are temperatură – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău