Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: Gazele naturale s-au ieftinit în România – Cronica serii

1. Gazele naturale s-au ieftinit în România, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care dă asigurări că prețul gazelor din iarna lui 2020 va fi mai mic decât prețul din iarna 2019. (Profit.ro)

2. Şomajul din UE ar putea ajunge până la 9 % în 2020, acesta afectând în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare, relevă Raportul Comisiei Europene privind starea Uniunii în 2020. Raportul menţionează că sărăcia, excluziunea socială şi inegalităţile sunt susceptibile să crească, ceea ce scoate în evidenţă importanţa unei redresări incluzive şi echitabile pentru toţi. De asemenea, se preconizează că economia va reveni la o creştere pozitivă în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial. (News.ro)

3. Magistrala de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei s-a deschis azi, la aproape 9 ani de la începerea lucrărilor. La inaugurare au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Șeful statului a spus că este cea mai mare realizare de după Revoluție și a lăudat Guvernul Orban, spunând că „această linie risca să devină o legendă a amânărilor”. (Hotnews)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook a lansat o funcție pentru Messenger, care le permite prietenilor și rudelor să urmărească video împreună. Watch Together este limitată la 8 persoane pe mobile și la 50 de persoane în cazul Messenger Rooms. (TechCrunch)

4. Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit că partidul nu va face alianţe cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântârit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale. El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat. (News.ro)

5. Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă. (News.ro)

6. Din cauza numărului mare de cazuri depistate cu COVID – 19, în 16 localităţi din judeţul Arad restaurantele şi cafenelele vor fi închise pentru 7 zile. De asemenea, a fost modificat şi scenariul de desfăşurare a cursurilor în unele şcoli. (News.ro)

7. Uniunea Europeană nu îl recunoaște pe Aleksandr Lukașenko ca președinte al Belarusului și se pregătește să impună sancțiuni importante contra responsabililor regimului din această țară, a anunțat șeful diplomației europene. (Hotnews)

8. Rata șomajului în Marea Britanie a crescut pentru prima dată de când au fost impuse restricții pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, în martie, dar scăderea numărului de angajați a fost mai puțin severă decât previzionau analiștii. În perioada mai-iulie 2020 rata șomajului a urcat la 4,1%, de la 3,9%, cât a fost în aprilie-iunie 2020. (Profit.ro)

Una din Cronica Sportiva: La turneul WTA de la Roma, Simona Halep (cap de serie nr. 1) va juca în turul doi cu italianca Jasmine Paolini (nr. 99 WTA). Astăzi, va juca în turul 1 și Irina Begu (venită din calificări) împotriva Elisabettei Cocciaretto, tot din Italia (nr. 128 WTA).

9. Google anunță că a compensat toate emisiile de carbon realizate din 1998 până în prezent și este, conform șefului companiei, Sundar Pichai, prima mare companie care ajunge la acest nivel. Gigantul american, care este lăudat inclusiv de Greenpeace pentru progresul făcut, promite ca până în 2030 să folosească doar energie regenerabilă pentru birourile și centrele sale de date, urmând să creeze 12.000 de job-uri în următorii 5 ani. (BBC)

10. Serviciul de streaming Disney+a fost lansat azi în alte 8 țări europene: Portugalia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda, Belgia și Luxembourg. (HollywoodReporter)

Fotografia serii – Președintele Iohannis și premierul Orban la inaugurarea metroului din Drumul Taberei. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Institutul Naţional de Sănătate Publică: România se află în stadiu pre-epidemic, neexistand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinută – Cronica serii
Klaus Iohannis: Voi sta acasă de Paște, sper ca toți românii să facă la fel – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău