Startup-ul suedez de plăți online Klarna a devenit cel mai mare unicorn de pe zona de fintech din Europa – Cronica de Tehnologie

1. YouTube a lansat Shorts, un competitor pentru TikTok, care găzduiește clipuri de cel mult 15 secunde și oferă cam același set de instrumente și funcții de editare. Deocamdată, produsul se află în beta și este disponibil doar în India, în cadrul aplicației YouTube de Android. (Profit.ro)

2. Startup-ul suedez de plăți online Klarna a devenit cel mai mare unicorn de pe zona de fintech din Europa, după o investiție de $650 de milioane condusă de Silver Lake Partners. Cunoscut pentru sistemul “cumpără acum, plătește mai târziu”, cu rate fără dobândă pe o anumită perioadă, Klarna este evaluat acum la $10.6 miliarde. (CNBC)

3. Facebook reacționează cu mare greutate sau ignoră complet uneori manipulările politice, care s-au înmulțit la nivel global, susține un fost cercetător care a lucrat pentru Facebook și care atrage atenția asupra manevrelor realizate de politicieni în cadrul rețelei sociale cu ajutorul boților. Acesta oferă numeroase exemple, inclusiv din Europa, unde politicienii și guvernele își manipulează astfel proprii cetățeni. (BuzzFeed News)

4. Apple va transmite astăzi un eveniment virtual în cadrul căruia urmează a fi prezentate mai multe produse. Se așteaptă să fie văzute cu această ocazie un nou Apple Watch, un nou iPad, un HomePod mai mic și o nouă pereche de căști. Pentru iPhone 12 se pare că va fi organizat un alt eveniment, în octombrie. (Bloomberg)

5. Versiunea cu ecran de 5,4 inch a lui iPhone 12 va avea o ramă neagră mai îngustă deasupra ecranului, susține analistul chinez Ming-Chi Kuo, care crede că niciunul din modelele seriei nu va avea ecran de 120Hz. Noul iPad Air, care ar trebui să fie prezentat astăzi, va avea sistemul Touch ID integrat în butonul de power. (9to5Mac)

6. Oracle confirmă deal-ul cu TikTok, apărut ieri pe surse, în urma căruia va deveni “partenerul tehnic de încredere” al TikTok. După retragerea Microsoft din cursă, dacă nu cumva va interveni China, Oracle mai are nevoie doar de aprobarea guvernului american. (CNBC)

7. Pixel 5 va fi prezentat pe 30 septembrie, împreună cu alte produse, a anunțat Google. Alături de smartphone-ul cu 5G, vor fi lansate o nouă boxă inteligentă Nest și un nou Chromecast, care se pare că va avea la bază Android TV, cu interfață grafică proprie. (Profit.ro)

8. Cea mai mare platformă de comerț electronic din Polonia, Allegro, vrea să se listeze la bursa din Varșovia. Dacă se obțin cele €10 – €12 miliarde dorite, Allegro va deveni cea mai mare companie publică din Polonia. (FT)

9. LG a prezentat oficial Wing, un smartphone cu două ecrane bizar. Acesta are un ecran de 6,8 inch, sub care se regăsește un alt ecran, de 3,9 inch, care se poate roti la 90 de grade, dând o nouă dimensiune multitasking-ului pe telefon. Nu au fost comunicate data lansării pe piață și prețul. (The Verge)

10. Facebook a lansat o funcție pentru Messenger, care le permite prietenilor și rudelor să urmărească video împreună. Watch Together este limitată la 8 persoane pe mobile și la 50 de persoane în cazul Messenger Rooms. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a plătit $2 miliarde pe un startup israelian care dezvoltă cipuri de inteligență artificială – Cronica de Tehnologie
Facebook a creat un mediu virtual care reproduce în mod realist locuințele umane – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău