Ministrul Energiei: Cum să plătim o factură la un hoţ? Nu plătim – Cronica dimineții

1. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că există numeroşi furnizori de energie care au emis facturi către clienţi ignorând legea care stabileşte plafonarea de preţ şi compensări pentru facturi, el susţinând că s-a aflat personal în situaţia de a primi o factură cu tarif necompensat şi neplafonat. Ministrul le recomandă celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească. “Cum să plătim o factură la un hoţ? Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”. (G4Media)

2. Ministrul Mediului a anunţat că programul Rabla va începe în 4 februarie. Autorităţile vor majorarea anuală a bugetului cu 10 procente şi lansarea acestuia în februarie, an de an. (News.ro)

3. După prima zi de discuții desfășurate la Geneva, SUA și Rusia nu par să fi ajuns la un acord în privința Ucrainei, în condițiile în care Washingtonul consideră inacceptabile cererile Kremlinului. (Reuters)

4. Emisiile de gaze cu efect de seră generate de activităţile economice ale unităţilor rezidente din Uniunea Europeană s-au situat, în 2020, la 3,5 miliarde tone echivalent CO2, în scădere cu 9% faţă de 2019 şi cu 24% faţă de 2008, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). (Digi24)

5. În SUA, numărul persoanelor spitalizate cu Covid-19 a ajuns la un nivel record luni: 132.646. Precedentul vârf a fost atins în ianuarie 2021, când 132.051 persoane erau spitalizate din cauza acestei boli. (Reuters). Tot luni, în SUA s-au raportat cel putin 1,13 milioane de noi cazuri, cel mai mare număr înregistrat vreodată, la nivelul unei țări. (Reuters)

Din Cronica Sportivă: Novak Djokovici a efectuat un antrenament la Melbourne Park după ce instanţa a întors decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia. News.ro

6. Un american de 57 de ani a devenit prima persoană din lume care primește, prin transplant, o inimă de la un porc modificat genetic, pentru ca organismul uman să nu o respingă. (BBC)

7. Într-un discurs despre pandemie și alte probleme globale, Papa Francisc a făcut apel la vaccinarea pe scară largă în toate țările și a sugerat că răspunsul global la coronavirus este complicat de „informații fără temei sau fapte prost documentate”. “Vaccinurile nu sunt un mijloc magic de vindecare. Cu toate acestea, cu siguranță, ele reprezintă, pe lângă alte tratamente care trebuie dezvoltate, cea mai rezonabilă soluție pentru prevenirea bolii.” (WashingtonPost)

8. CEO ul Pfizer a anunțat că vaccinul pentru varianta Omicron a coronavirusului va fi disponibil în martie. (CNBC)

9. O americană din statul Texas care şi-a închis fiul de 13 ani în portbagajul maşinii şi l-a dus să fie testat pentru COVID-19 face obiectul unor proceduri penale, dar şi al unor manifestări de susţinere. Sarah Beam a mers la stadionul Pridgeon din Houston unde poţi face un test COVID-19 fără să cobori din maşină, spunând că a venit pentru fiul ei, care a fost pozitiv la un test COVID-19 anterior, dar că a preferat să-l transporte în portbagaj pentru a nu risca să fie contaminată. (Hotnews)

10. Doi polițiști ai poliției din Los Angeles au fost concediați deoarece au ignorat apelurile prin stație despre un furt în desfășurare. Cei doi se jucau Pokemon Go și tocmai văzuseră un Snorlax. (Link)

Fotografia dimineții vine din Islamabad, Pakistan. Anjum Naveed/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Romarm nu a vândut nicio mască de la izbucnirea pandemiei, deoarece liniile de producție cumpărate din China nu funcționează corespunzător – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Asalt final asupra ISIS în Siria

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău