Produsele de la Târgul de Crăciun din București sunt mai scumpe decât cele de la Paris sau Monaco – Cronica dimineții

1. Produsele de la Târgul de Crăciun din București sunt mai scumpe decât cele de la Paris sau Monaco. Unul dintre motive: taxele mari impuse de Primăria Capitalei Expozanții din Piața Constituției cresc prețurile pentru că și taxele impuse de Primăria București sunt mai mari decât la târgul din centrul Parisului. (Libertatea)

2. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu exclude o alianţă pentru reîntregirea stângii, la următoarele alegeri, inclusiv cu Pro România, formaţiunea condusă de Victor Ponta. (Hotnews)

3. Preşedintele american Donald Trump a denunţat marţi drept ”ridicole” cele două capete de inculpare a sa formulate de către democraţi în cadrul procedurii de destituire. (News.ro)

4. Franța dorește să propună în șase luni soluții pentru ocolirea anumitor sancțiuni americane care îngrădesc investițiile franceze în Rusia, pentru a concretiza apropierea economică susținută de președintele Emmanuel Macron. Aflat în vizită la Moscova, ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a condamnat sancțiunile extrateritoriale americane, care împiedică printre altele băncile franceze care au afaceri în Statele Unite să finanțeze proiecte în Rusia sau proiecte franco-ruse. (Hotnews)

5. China se așteaptă ca președintele Trump să amâne intrarea în vigoare, duminică, a unor noi tarife ce ar afecta importuri de $160 miliarde, inclusiv smartphone-uri și jucării. (Bloomberg)

6. Un fost ministru al Securității Publice din Mexic a fost arestat în Statele Unite. El este acuzat că a primit mită $5 milioane de la cartelul din Sinaloa, bani care i-au fost livrați personal în două serviete. (BBC)

7. Dacia va lansa în luna ianuarie o versiune a SUV-ului Duster cu gaz petrolier lichefiat (GPL) care va utiliza un motor TCe de 0.9 litri și 100 de cai putere, potrivit unor informații neoficiale. (Automarket)

8. Primul avion comercial complet electric a zburat 15 minute, de test, deasupra Canadei. (TheGuardian)

9. Cel mai scump Mac Pro, cu un procesor 28-core 2.5 GHz Intel, 1.5 TB de memorie, harddisk de 4 TB și două plăci grafice de 32 GB costă peste $50.000. Cu tot cu monitor depășește $60.000. (Quarz)

10. Danemarca vrea să investească 30 miliarde de dolari în construcția de insule artificiale care să găzduiască turbine eoliene cu o capacitate totală de cel puțin 10 Gigavați, echivalentul cu consumul anual al tuturor gospodăriilor din țară. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Ultima pictură Banksy aparută în orașul natal al artistului, Birmingham. Christopher Furlong/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 20.000 de persoane au protestat aseară în Piata Victoriei – Cronica dimineții
Prețul gazului natural, în Europa, a crescut cu 60% în ultimele două zile – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău