Ministrul Finanțelor: Cozile de la ghişeu se vor transforma în click-uri pe dispozitive mobile – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban s-au alăturat, aseară, participanţilor la marşul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, în Piaţa Universităţii. Ei au purtat, alături de un grup de persoane, un tricolor de mari dimensiuni şi au depus candele la monumentul din faţa Ministerului de Interne. (News.ro)

2. Datorită temperaturilor neobișnuit de ridicate​, România se confruntă cu un excedent de gaze. Sistemul național de transport se află de câteva zile în stare de prealertă, iar în ultimele ore s-a apropiat foarte mult de starea de alertă, potrivit indicatorului Line Pack, care arată volumul de gaze efectiv aflat în sistemul Transgaz. În această situație, prețurile de pe piață s-au prăbușit efectiv, ajungând la jumătate, comparativ cu alți ani. (Hotnews)

3. Cel puţin 175 de minori au fost victimele agresiunilor sexuale ale unor membri ai Legiunii lui Cristos, din 1941 până în 2019, dezvăluie un raport intern al puternicei congregaţii catolice. Faptele au fost comise de 33 de religioşi, preoţi sau diaconi, iar Marcial Maciel, liderul congregației, a abuzat 60 de minori. (News.ro)

4. Cozile de la ghişeu se vor transforma în click-uri pe dispozitive mobile, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Acesta a listat câteva soluții pentru optimizarea şi simplificarea serviciilor aferente obligaţiilor fiscale şi nefiscale şi plăţii taxelor. (Hotnews)

5. Rusia a anunțat că va continua construcția Nord Stream 2, conducta de gaze naturale care până în Gemania, în pofida sancțiunilor anunțate de SUA. (WSJ)

6. Cuba are un nou prim ministru după 43 de ani. Manuel Marrero Cruz, fost ministru al Turismului, a preluat poziția pe care Fidel Castro o desființase în 1976, când a devenit președinte. (BBC)

7. Anul acesta, 99,2% dintre reclamele tv ale președintelui Trump au fost despre suspendarea sa din funcție. Aproape 4600 de spoturi, pe care s-au plătit $4,4 milioane, au fost difuzate pe tv în ultimele trei luni, toate despre suspendare. În primele 9 luni ale anului, au fost difuzate doar 36 de reclame ale campaniei Trump, pe tv. (Link)

8. Ultimul Star Wars, “The Rise of Skywalker”, a generat vânzări de bilete de $374 milioane în weekendul de debut, în întreaga lume, a anunțat Disney. (Reuters)

9. Fallon Sherrock este prima femeie care invinge un barbat și câștiga Campionatele Mondiale de Darts. (TheGuardian)

10. Emmanuel Macron, care a împlinit sâmbătă 42 de ani, a renunţat la viitoarea sa pensie de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro brut pe lună, a anunţat Palatul Elysée în a 17-a zi de grevă în Franţa împotriva reformei pensionării. (News.ro)

Fotografia dimneții vine de la marșul de comemorare de aseara, din București. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Francezii vor să înscrie dreptul la avort în Constituție – Cronica dimineții
Liberalii acceptă sistemul alternativ de premieri dar vor ca primul premier să fie dat de PNL – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău