Părăsirea timpurie a şcolii afectează peste 46.000 de copii anual – Cronica dimineții

1. Părăsirea timpurie a şcolii afectează, în ţara noastră, peste 46.000 de copii anual, potrivit raportului „Child Rights Now” România. Conform acestuia, rata copiilor de vârstă şcolară neînscrişi la şcoală este de 6% la nivelul întregii populaţii, dar ajunge la 22% pentru copiii de etnie romă şi la 29% pentru copiii cu dizabilităţi. (Newsweek)

2. Senatul american a votat numirea avocatului Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România. (Profit.ro)

3. Într-o singură zi, marți, poliția din Hong Kong a tras peste 1500 de recipiente cu gaze lacrimogene în mulțimea care protestează. (NYTimes)

4. Benny Gantz a anunțat că nu a reușit să formeze o coaliție pentru a guverna Israelul. Eșecul lui Gantz vine după cel al premierului Netanyahu și va genera, probabil, noi alegeri anticipate. (Reuters)

5. Deși populația Africii reprezintă aproape 20% din populația lumii, consumul de electricitate al continentului nu depășește 4% din consumul global. (TheEconomist)

6. China construiește centrale electrice bazate pe cărbune care vor produce 148 GW pe oră. Comparativ, toate centralele pe cărbune din Europa produc 150 GW pe oră, iar în întreaga lume se construiesc centrale similare ce produc 105 GW pe oră. (Bloomberg)

7. Oxford Dictionaries a ales „climate emergency” ca fiind cuvântul anului 2019. (TheGuardian)

8. Angajații Google au aflat că firma a contractat serviciile unei companii specializate în blocarea încercărilor de a forma sindicate, după ce au studiat calendarul public al unei angajate din departamentul de HR. (NYTimes)

9. Jumătate din episoadele serialelor produse în SUA anul trecut au fost regizate de femei sau persoane de culoare. Comparativ cu 2013, procentul s-a dublat. (Quarz)

10. Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va depune săptămâna viitoare, în Parlament, o moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu, pentru a da explicații cu privire la creșterea euro. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Notele președintelui Trump pentru întâlnirea cu presa. Erin Scott/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi Parlamentul va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva guvernului Orban – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Pentru prima oară sub un miliard de oameni au trecut în noul an fără acces la electricitate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău