Ministrul Finanţelor: În 2020 nu vor fi făcute modificări la Codul Fiscal – Cronica serii

1. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că în 2020 nu vor fi făcute modificări la Codul Fiscal, acesta fiind un mesaj pentru mediul de afaceri care a cerut stabilitate. (News.ro)

2. Bursa americană a scăzut la începutul sesiunii pe fondul temerilor legate de impactul coronavirusului. Și bursele din Europa au scăzut. (WSJ)

3. Trei proiectile au lovit pentru prima oară în mod direct Ambasada Statelor Unite, la Bagdad. În Irak, mii de manifestanţi antiguvernamentali au sfidat în weekend forţele de securitate, care au tras cu gloanţe reale împotriva protestatarilor. (News.ro)

4. Unul din patru angajatori nu va acorda nicio majorare salarială în acest an, deşi majoritatea angajaţilor speră să câştige mai mult. 35,5% afirmă că majorările salariale planificate pentru 2020 vor fi de cel mult 5%. Datele apare într-un sondaj efectuat de BestJobs. (News.ro)

5. Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, a anunțat că românii au cheltuit peste 95 de milioane de euro în decembrie 2019. Suma este de aproape cinci ori mai mare față de cea cheltuită cu Revolut în aceeași perioadă a anului 2018, respectiv 19,2 milioane de euro. (StartupCafe)

6. Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a îndemnat comunitatea internaţională să boicoteze planul de pace american în Orientul Mijlociu, pe care palestinienii îl consideră proisraelian. Donald Trump le va prezenta azi planul, la Washington, premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi rivalului său în alegerile legislative de la 3 martie, Benny Gantz. (News.ro)

7. 87% dintre persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană au declarat în 2019 că au folosit Internetul în ultimele trei luni. Pe ultimele locuri în UE se află românii (74%) și bulgarii (68%). (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Firmele de pariuri au dobândit acces, prin intermediul unui terț care nu a respectat acordul cu Guvernul britanic, la o bază de date care conține informații despre 28 milioane de copii mai mari de 14 ani. Baza de date era pentru sistemul de educație, însă firmele de pariuri au folosit-o pentru verificarea rapidă a vârstei utilizatorilor. (ZDNet)

8. China ar fi devenit al doilea cel mai mare producător de armament din lume, depășind Rusia. (Reuters)

9. Aproape 25% dintre americani au declarat, în cadrul unui sondaj, că au consumat în ultimul an mai puțină carne decât în perioada precedentă. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat în rândul femeilor și a persoanele care nu sunt albe. (Link)

10. Fără Harghita și Covasna, ai căror locuitori preferă cărțile în limba maghiară, județul Călărași, cu aproape 17.000 de comenzi, este județul cu cele mai mici comenzi efectuate pe platforma online Libris.ro. La polul opus, din București s-au comandat cele mai multe cărți anul trecut, aproape 500.000 comenzi. (Profit.ro)

Fotografia serii – Supraviețuitorii lagărului nazist de la Auschwitz depun coroane de flori la aniversare a 75 de ani de la eliberarea de către armata rusă. Czarek Sokolowski/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
A fost definitivată lista miniștrilor guvernului condus de Nicolae Ciucă – Cronica serii
Guvernul a împrumutat în primele șapte luni ale anului 90 de miliarde de lei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău