Ministrul Muncii: Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România la 150.000 de persoane, de la 400.000 în 2011 – Cronica serii

1. Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în România la 150.000 de persoane, de la 400.000 în 2011, iar soluţiile de intervenţie financiară trebuie dublate de o serie întreagă de alte măsuri din domeniile educaţiei, sănătăţii şi locuirii, a anunțat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei. (G4Media)

2. Angajatorul va avea obligația să-i acorde angajatului, dacă este cazul, un „concediu de îngrijitor”, astfel încât acesta să poată acorda la rândul său, personal, îngrijire sau sprijin unei rude sau unei alte persoane care locuiește în aceeași gospodărie, conform unui proiect de lege, care modifică Codul Muncii și care a fost promulgat acum de președintele Iohannis. Salariatul va avea și dreptul de a absenta de la locul de muncă în situații neprevăzute, determinate de o situație de urgență familială cauzată de boală sau de accident, cu recuperarea perioadei absentate. (Profit.ro)

3.Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de mâine, a anunțat Claudiu Crețu, director general Termoenergetica, care a precizat că va începe progresiv încărcarea instalațiilor. El a precizat că se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil. (Digi24)

4. Compania Municipala Termoenergetica București a anunțat că, începând de luni, se desfășoară lucrări de remediere a unor avarii apărute pe conductele de termoficare și lucrări de finalizare a unor reparații, în mai multe zone din sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6, în vederea pregătirii noului sezon de încălzire. În total 1.151 de blocuri rămân fără apă caldă în următoarele zile. (Profit.ro)

5. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea şi completarea Codului muncii şi a Codului administrativ în care sunt prevăzute mai multe drepturi suplimentare pentru salariaţi. Printre altele, legea prevede că funcţionarii publici pot lucra în regim de telemuncă. (Digi24)

Din Cronica de Business: Economiștii intervievați de WSJ estimează probabilitatea unei recesiuni în următoarele 12 luni la 63%, în creștere față de 49%, cât era procentul în iulie. Este prima dată când procentul este mai mare de 50% din iulie 2020. (WSJ)

6. Producția de autoturisme înregistrată în România, în primele nouă luni ale anului, a fost de 381.971 de unități, în creștere cu 21,2% față de perioada similară din 2021, arată datele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Potrivit sursei citate, din acest total, 230.078 de unități au fost marca Dacia, iar 151.893 producție Ford. (Profit.ro)

7. Comisia Europeană urmează să propună, săptămâna aceasta, un plafon de preț „dinamic”, de ultimă instanță, pentru gazele naturale în Uniunea Europeană și limite obligatorii privind gradul în care prețurile tranzacționate pot fluctua într-o singură zi, potrivit unui proiect. (Reuters)

8. Rusia a efectuat luni atacuri asupra unor instalații energetice esențiale din trei regiuni ucrainene și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în unele zone, a declarat premierul ucrainean. „În special, 5 atacuri cu drone au fost înregistrate în Kiev. Au fost avariate instalații energetice și o clădire rezidențială”, a declarat Denys Shmyhal. (G4Media)

9. Federația Internațională de Robotică a anunțat că 517.385 de roboți industriali au fost instalați în 2021, un maxim istoric, ducând totalul global la un maxim istoric de 3,5 milioane. (WSJ)

​10. Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată în dosarul Tel Drum. Fostul lider al PSD este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și instigare la prezentarea de documente sau declarații false. Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane, funcționari în Consiliul Județean Teleorman la data săvârșirii faptelor saupersoane fizice, precum și societatea Tel Drum. Faptele vizează perioada 2001-2017. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
10 state est-europene, inclusiv România, au solicitat Comisiei Europene renegocierea contractele pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 – Cronica serii
Audit Curtea de Conturi: România nu are o strategie naţională în domeniul siguranţei alimentare – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău