Ministrul Sănătăţii a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România. (News.ro)

2. Conferinţa de presă în care preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu prezenta programul ”Repornim România” a fost întreruptă după ce liderului PSD i s-a făcut rău. Acesta a început să tremure şi s-a dezechilibrat, fiind susţinut de unul dintre membrii staff-ului său. În conferinţă, Ciolacu a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul PNL nu pot să depăşească interesele electorale, au refuzat constant dialogul şi că PSD propune programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice şi sociale, care va costa mai puţin de 8% din PIB. (News.ro)

3. Camera Deputaţilor dezbate azi moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pe care-l acuză că este ”mai nociv decât efectele pandemiei”. În moţiunea intitulată ”«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”, PSD afirmă că Florin Cîţu s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. (News.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

4. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 60,17 miliarde de lei, la 31 martie 2020, în creștere cu 17,77% față de nivelul existent în luna similară a anului trecut, dar în scădere cu 4,26% comparativ cu nivelul din luna anterioară. Titlurile de stat dețin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 38,88 miliarde de lei, respectiv 64,62%. (Profit.ro)

5. Parcurile din Sectorul 2 al Capitalei s-au redeschis, deși mai e aproape o săptămână de stare de urgență. Administrația locală a explicat că măsura vine tocmai pentru a îi ajuta pe oameni să respecte regulile de distanțare fizică și să poată face mișcare fără să-și pună viața în pericol pe trotuare aglomerate sau făcând jogging printre mașini. (Link)

6. Marea Britanie prelungește carantină cel puțin până la 1 iunie. Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Boris Johnson care a prezentat și un plan gradual de relaxare a restricțiilor. (Hotnews)

7. Suedia, unde restricțiile pentru încetinirea noului tip de coronavirus sunt mai puțin dure decât în alte state din Europa, recunoaște că a eșuat în a-și proteja bătrânii. Dintre cele circa 3.200 de decese înregistrate în Suedia de la începutul epidemiei, aproape jumătate au avut loc în căminele pentru vârstnici. (Profit.ro)

Una din Cronica de Carte: O parte din librăriile Companiei de Librării Bucureşti s-au redeschis din 4 mai (Forbes.ro);

8. Aproape un sfert dintre copiii aflați în izolare suferă de anxietate, mulți dintre ei riscând să intre în depresie. Datele apar dintr-un sondaj realizat pe 6000 de copii și părinți din SUA, Germania, Finlanda, Marea Britanie și Spania. (Link)

9. Luna trecută pădurea amazoniană din Brazilia a pierdut o suprafață cu 64% mai mare decât în aprilie 2019. De la începutul anului, peste 1200 de km2 de pădure au fost tăiați. (BBC)

10. Un purtător de cuvânt al UEFA a declarat că încă nu s-a stabilit nimic în privinţa meciurilor din Liga Campionilor, dezminţind astfel ceea ce a afirmat preşedintele Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas. Acesta a afirmat că meciul dintre Olympique Lyon şi Juventus Torino, din manşa secundă a optimilor competiţiei, se va disputa la 7 august, la Torino, cu porţile închise. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta revistei New Yorker din această săptămână:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Surse, conform CIA, prințul moștenitor saudit a ordonat uciderea jurnalistului
Canada vrea să finanțeze cu 3 miliarde de dolari canadieni construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău