Ministrul Sănătăţii: Nu se discută în ţara noastră de vaccinarea obligatorie – Cronica serii

1. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că în acest moment nu se discută în ţara noastră de vaccinarea obligatorie. Ea a menţionat că speră ca cei care refuză să se vaccineze să aleagă această variantă şi nu pe cea a internării în spital (News.ro). Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de OUG pentru stimularea vaccinării. Proiectul prevede tichete de masă în valoare de 35 de milioane de lei și loterie cu premii de 15 milioane de lei pentru vaccinarea a 2% din populație. (G4Media)

2. Utilizarea măștilor textile va fi interzisă în noul an școlar, toți elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și studenții urmând să poarte numai măști de uz medicinal, a anunțat marți Ministrul Sănătății. (Hotnews)

3. Îndatorarea se va situa la final de an la 49,1 – 49,2% din PIB, potrivit ministrului Finantelor, Dan Vilceanu. Atingerea acestui grad de îndatorare, mai redus față de prognozele anterioare, va avea o contribuție importantă în creșterea PIB nominal, a spus acesta. (Profit.ro)

4. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că datele centralizate la nivel naţional în primele două săptămâni ale lunii august arată o scădere a mediei de vârstă a pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2, o scădere a mediei de vârstă în rândul celor decedaţi ca urmare a acestei infecţii şi o creştere a numărului de decese la peroane care nu sufereau de alte afecţiuni considerate comorbidităţi. (News.ro)

5. Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, spune că măsura, propusă de USR și inclusă în programul de guvernare, privind aplicarea impozitului zero pentru plafonul reprezentat de salariul minim în venituri – fie și ca proiect pilot într-un domeniu, precum HoReCa sau agricultură -, nu a fost discutată în coliția de guvernare, ar conduce la o gravă problemă bugetară și ar constitui un motiv ca și în alte domenii să fie solicitată această scutire. (Profit.ro)

6. O grupare din USRPLUS, coordonată de Allen Coliban, Cătălin Teniță, Nicu Ștefănuță și Mihai Polițeanu, a lansat, marți dimineață, în Piața Victoriei, platforma ”Împreună”, o alternativă la candidaturile lui Dan Barna și Dacian Cioloș pentru șefia USRPLUS. Evenimentul a strâns câțiva oameni în Piața Victoriei și s-a încheiat fără întrebări din partea jurnaliștilor. (G4Media)

7. Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali au crescut în luna iulie 2021 cu 1% față de luna anterioară, până la nivelul de 442,334 miliarde de lei și cu 15,3% (9,9% în termeni reali) față de iulie 2020. (Profit.ro)

8. Președintele Joe Biden le-a cerut companiilor publice și private din SUA să impună vaccinarea angajaților. El a făcut declarația după aprobarea finală pentru vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech. (Axios)

9. Persoanele infectate cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate cu varianta originală atunci când apar primele simptome, arată datele unui studiu sud-coreean. (Digi24)

10. Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a declarat marţi, la o conferinţă de presă, că afganii nu mai au permisiunea din partea grupării islamiste de a merge la aeroportul din Kabul, din cauza situaţiei haotice de acolo. El a precizat că nu va fi acceptată prelungirea termenului limită, de 31 august, pentru retragerea trupelor americane. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Peste jumătate din suprafața Uniunii Europene, inclusiv a Marii Britanii, este afectată de secetă – Cronica serii
Cronica serii – În 5 ani România rămâne fără bucătari

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău