Ministrul Sănătății: Sper că de săptămâna viitoare numărul îmbolnăvirilor să scadă – Cronica Știrilor Pozitive

Numărul pacienților infectați cu noul virus și declarați vindecați a depășit 1,5 milioane la nivel global.

1. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că Guvernul a luat o serie de măsuri care au frânat căderea economiei, iar România este, poate, singura ţară din UE cu creştere economică în primul trimestru, cifrele urmând a fi publicate în câteva zile (News.ro). Analiștii Erste Group Research confirmă, într-un raport, declarația lui Cîțu, estimând la 2,1% cresterea produsului intern brut, raportat la primul trimestru din 2019. (Profit.ro)

2. Ministrul Sănătății a declarat că numărul de îmbolnăviri din țara noastra este in faza de platou și se speră ca de săptămâna viitoare numărul îmbolnăvirilor să scadă. Acesta a reiterat că după 15 mai vom putea circula în localitate fără declarație pe proprie răspundere, dar că pentru a călători în afara localității trebuie să se facă dovada unui motiv bine întemeiat. (Hotnews)

3. Monica Berintan din Beclean, care lucrează la o croitorie din capitala Italiei, a fost felicitată de primărița Romei, după ce avut ideea, în 12 martie, de a coase măști, spunându-i proprietarului acest lucru. Ea a reușit să producă 700 de măști pe zi ce au fost distribuite gratuit locuitorilor din cartier. (Fanpage.it)

4. Autoritățile americane au aprobat primul test de tip antigen pentru detectarea noului virus. Acest tip de test este rapid, bazându-se pe detecția antigenilor din organism. (NYTimes)

5. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că ambele proiecte de testare a populaţiei vor demara în următoarele zile, atât cel anunţat în urmă cu o lună, împreună cu Institutul ”Batei Balş”, dar şi cel votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Primul vizează populaţia care deja a fost infectată, iar al doilea vizează testarea de tip antigen, pentru voluntari. În prima fază vor fi acceptaţi 11.000 de voluntari. (News.ro)

6. Numărul cazurilor noi în SUA a scăzut sub 20.000, pentru prima oară de la instituirea, în martie, a măsurilor de izolare. Numărul testelor a ajuns la aproape 400.000 pe zi, doar 4% dintre cei testați fiind pozitivi. (Link)

7. Redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor din Norvegia, în luna aprilie, nu a reaprins epidemia cauzată de noul coronavirus până în acest moment. Anuntul a fost facut de autorităţile sanitare din această ţară nordică. (Hotnews)

8. Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a declarat luni că mai multe regiuni ale statului, din afara oraşului New York, ar putea începe să îşi redeschidă economiile de weekendul viitor, după îndeplinirea criteriilor legate de spitalizări şi testarea noului coronavirus. (News.ro)

9. Un director Johnson & Johnson a declarat că ținta companiei este să producă 1 miliard de doze de vaccin împotriva noului virus, anul viitor. (TheHill)

10. În zonele rurale din Afganistan controlate de talibani, fetele au început să meargă la școală. Un rol important în procesul de educare l-au avut surorile sau fiicele talibanilor care au început să participe la cursuri. Regulile Talibanilor, o grupare musulmană radicală, interzic educația fetelor. (ForeignPolicy)

Fotografia dimineții – Disneylandul din Shanghai, China, a fost redeschis ieri. Hu Chengwei/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Prima școală ”smart” din mediul rural din România, din Ciugud, județul Alba, se pregătește de începerea cursurilor – Cronica Știrilor Pozitive
Organizația Mondială a Sănătății a recomandat alăptarea bebelușilor după ce analizele efectuate nu au găsit prezența virusului viu în laptele matern – Cronica Știrilor Pozitive

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău