Liderii europeni au căzut de acord asupra bugetului multianual şi a pachetului de relansare economică post-coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive

1. Liderii europeni au reuşit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Şefii de state şi de guverne ale ţărilor membre Uniunii Europene au căzut de acord marţi dimineaţă asupra planului prin care sunt împrumutaţi 750 de miliarde de euro ca răspuns la pandemia care a ucis 135.000 de oameni în Blocul Comunitar şi a afectat economia pe continent. Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro şi împrumuturi nerambursabile de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii şapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro. (News.ro)

2. Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford din Marea Britanie împotriva noului coronavirus pare să fie sigur şi pregăteşte sistemul imunitar. Studiile, care au implicat 1.077 de pacienţi, arată că injectarea acestuia a făcut ca ei să dezvolte anticorpi şi leucocite care pot lupta cu noul coronavirus. (News.ro)

3. Un posibil vaccin pentru noul coronavirus dezvoltat de BioNTech şi Pfizer a avut rezultate promiţătoare într-un studiu clinic de fază a doua, declanşând un răspuns imunitar şi fiind bine tolerat. (News.ro)

4. Pentru a cincea zi consecutivă, numărului cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a scăzut, la nivel global.

5. Rata deceselor, la nivel global, pentru cele peste 9 milioane de cazuri închise, a scăzut de la 7% la 6%.

6. Pentru a șasea zi consecutivă, numărul deceselor cauzate de Covid-19, la nivel global, a scăzut.

7. Numărul pacienților declarați vindecați, la nivel global, va depăși azi 9 milioane.

8. Primăria Capitalei a anunţat aseară că a dispus deschiderea spitalului modular construit pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera, ca secţie exterioară a Spitalului ”Victor Babeş”. În prima fază vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi. De asemenea, Primăria Capitalei suplimentează şi paturile de ATI pentru pacienţii COVID-19, la spitalele din subordine. Medicii care vor trata pacienţii internaţi în această unitate medicală provin de la Spitalul ”Victor Babeş”. (News.ro)

9. Un băiat de 14 ani din judeţul Bacău, cu afecţiuni renale grave, va duce o viaţă normală după ce părinţii unui copil în vârstă de 10 luni aflat în moarte cerebrală la un spital din Cluj au fost de acord să doneze organele. Operaţia reprezintă o premieră medicală pentru România, deoarece este vorba de cel mai mic donator în moarte cerebrală înregistrat până acum la noi în ţară. (Hotnews)

10. “Am fost bolnavă de Covid-19, şi soţul meu şi unul dintre copii. Acum suntem bine, avem un test negativ”, a declarat Andreea Esca într-un interviu pentru Ştirile Pro TV. Prezentatoarea a vorbit pentru prima dată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. (News.ro)

Fotografia dimineții: Patriarhul Daniel, cu mască la o reuniune publică. Basilica.ro / Mircea Florescu:

Ți-ar mai putea plăcea
Imunitatea de turmă atinsă în unele din cele mai sărace suburbii din India – Cronica Știrilor Pozitive
Căpitanul Tom Moore va fi făcut cavaler mâine de Regina Elisabeta a II-a – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău