Minorii vor călători în spațiul aerian Schengen fără controale de frontieră – Cronica de Turism

1. Cetățenii minori vor călători în spațiul aerian Schengen fără controale de frontieră la aeroporturi începând din 31 martie, la fel ca și persoanele adulte, potrivit unei ordonanțe de urgență a Guvernului României publicată cu numai câteva zile înainte ca România să intre oficial în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Totuși, ordonanța prevede că polițiștii de frontieră vor putea face verificări în cazul unor suspiciuni. (News.ro, Guvernul României)

2. Compania low-cost Wizz Air va introduce zboruri pe ruta București – Izmir începând din 17 iunie. Zborurile vor avea loc în zilele de luni, vineri și duminică, iar prețurile încep de la 199 lei pe segment. (TravelingMag)

3. Platforma de cazare Airbnb va interzice proprietarilor să utilizeze camere video de supraveghere în interiorul locuințelor pe care le închiriază turiștilor. Măsura va fi inclusă în termenii de utilizare ai platformei începând cu sfârșitul lunii aprilie. (BBC)

4. Grecia va introduce un regulament mai strict pentru plaje începând din această primăvară cu scopul de a evita supraaglomerarea acestora. Cea mai importantă noutate este că șezlongurile trebuie să ocupe cel mult 30% din suprafața unei plaje, astfel încât 70% din spațiu să fie liber. De asemenea, zona liberă trebuie să fie de cel puțin 85% în cazul zonelor protejate. (Schengen Visa Info)

5. Noul terminal T4 al aeroportului din Iași va fi inaugurat vineri, 29 martie. Începând din 31 martie, toate zborurile către state Schengen vor fi operate din nou terminal, în timp ce zborurile în țările non-Schengen vor rămâne în actualul terminal T3. Noul terminal T4 este de 10 ori mai mare decât T3, are 31.000 de metri pătrați repartizați pe trei niveluri și o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual. (News.ro)

6. Lucrările la catedrala Sagrada Familia, una dintre principalele atracții turistice din Barcelona, vor fi finalizate în 2026, la 144 de ani de la startul acestora. Totuși, lucrările la anumite sculpturi, decorațiuni și scara care va duce la intrarea principală vor fi încheiate abia în 2034. (The Guardian)

7. Orașul portughez Portimao a introdus o taxă turistică de 2 euro pe noapte care se va aplica în intervalul aprilie – octombrie. Valoarea taxei va fi de un euro în intervalul noiembrie – martie. Autoritățile susțin că taxele colectate vor fi investite în dezvoltarea turismului. (Schengen Visa Info)

8. Guvernul intenționează să amenajeze, administreze și conserve trasee pedestre de interes național pentru a valorifica potențialul turistic, potrivit unui proiect de lege. Statutul de traseu pedestru de interes național va fi acordat unui traseu cu o lungime de cel puțin 500 de kilometri care străbate minim 8 județe, iar cel puțin 70% din distanță este în mediul rural. (Profit)

9. Pe o suprafață de două hectare din parcul Regina Maria din Făgăraș va fi construit un parc natural care va avea forma hărții României cu cele șapte regiuni ale sale. Decizia a fost luată pe baza datelor statistice care arată că centrul țării se află la numai 2 kilometri de cetatea Făgărașului. (Profit)

10. Travelator propune o vacanță în Creta pentru 148 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 74 de euro și 5 nopți de cazare într-un apartament situat la 10 minute de centru în Heraklion. Perioada călătoriei este 20-25 octombrie. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Șase țări europene au renunțat până acum la toate restricțiile de călătorie – Cronica de Turism
Grecia oferă gratuit o săptămână de vacanță în Rodos pentru toți turiștii afectați de incendiile din insulă – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău