MIT a publicat designul unui cip mai mic decât o bucată de confetti – Cronica de Tehnologie

1. Facebook News, lansat inițial în octombrie 2019, este disponibil acum pentru toți utilizatorii din Statele Unite. Extinderea aduce o secțiune de știri locale și notificări pentru breaking news, inclusiv în format video. Știrile găzduite aici îmbracă formatul Instant Articles. (TechCrunch)

2. MIT a publicat designul unui cip mai mic decât o bucată de confetti, cu zeci de mii de sinapse artificiale, care își poate aminti cele mai mici detalii ale unei imagini. Acesta poate realiza local sarcini de AI complexe și este eficient energetic. (TechCrunch)

3. Apple urmează să anunțe trecerea PC-urilor sale pe propriile procesoare la WWDC 2020, eveniment care va fi organizat virtual începând cu 22 iunie. Primele produse cu noile procesoare urmează să fie lansate anul viitor, astfel că dezvoltatorii de software vor avea timp să-și adapteze aplicațiile la noua arhitectură. (Profit.ro)

4. O mică firmă de IT din India a vândut servicii de hacking, care au fost folosite de clienți vreme de şapte ani pentru a accesa peste 10.000 de conturi de email ale unor oficiali guvernamentali europeni, magnaţi ai jocurilor de noroc din Bahamas şi ale unor cunoscuți investitori din Statele Unite. (News.ro)

5. Numărul conturilor afectate de spargerea sistemului Nintendo Network ID este mai mare decât se estimase în aprilie. În total, în jur de 300.000 de conturi, în loc de 140.000, au fost compromise. Au fost accesate poreclele, adresele de email, datele de naștere și este posibil să fi fost făcute achiziții digitale. (Cnet)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

6. IBM Cloud a întâmpinat probleme tehnice la nivel global în cursul nopții, afectând mai multe servicii care se bazau pe această platformă. Până la ora asta nu au fost comunicate cauzele exacte, însă problema pare a fi fost remediată. (TechCrunch)

7. WhatsApp a reparat vulnerabilitatea care făcea ca numerele de telefon ale utilizatorilor care au folosit funcția Click to Chat să apară în motoarele de căutare. Compania a pus restricții de indexare, însă, până la golirea cache-ului, acestea sunt în continuare vizibile în Google și alte motoare. Se estimează că în jur de 300.000 de numere de telefon au putut fi găsite online din această cauză. (News.ro)

8. Comenzile de ride-hailing revin la nivelul dinainte de pandemie în China, spune CEO-ul Didi Chuxing. Vârfurile zilnice trec acum de 30 milioane. Pe partea de închiriere a bicicletelor, comenzile zilnice operate de Didi ajung acum la 10 milioane. (Reuters)

9. Honda a oprit temporar producția și și-a trimis angajații acasă pentru o zi, din cauza unui atac cu ransomware-ul “Snake”. Deși unele fabrici au fost repuse pe picioare între timp, alte fabrici și servicii, precum cel de plăți online, rămân deocamdată inoperabile. (The Verge)

10. Alibaba vrea să atragă influencerii din afara Chinei pentru promovarea platformei de e-commerce AliExpress la nivel global, cu focus inițial pe Europa. Se caută peste 100.000 de influenceri care să promoveze AliExpress pe YouTube, Facebook, Instagram, TikTok și alte rețele populare. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone 13 va avea o baterie mai mare decât iPhone 12 – Cronica de Tehnologie
Apple Pay este disponibil oficial în România – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău