Montana a devenit primul stat american care interzice folosirea TikTok – Cronica de Tehnologie

1. Tranzacționarea criptomonedelor ar trebui să fie reglementată la fel ca jocurile de noroc, se arată într-un raport al Comitetului de Trezorerie din Parlamentul Marii Britanii. În raport se subliniază că monedele digitale nu au valoare intrinsecă și nu servesc unui scop social util, consumând cantități mari de energie și fiind folosite de criminali pentru escrocherii, fraudă și spălare de bani. (UK Parliament)

2. Montana a devenit primul stat american care interzice folosirea TikTok, măsura urmând să intre în vigoare din prima zi a anului viitor. Tot aici se dorește și blocarea altor aplicații suspectate de legături cu guvernele unor țări adverse, fiind menționate WeChat, Temu și chiar Telegram. (AP)

3. Gigantul de fashion Shein primește o investiție de $2 miliarde de la Sequoia, General Atlantic și Mubadala. Evaluarea companiei scade cu această ocazie la $66 de miliarde, de la $100 de miliarde în aprilie 2022. (WSJ)

4. Sistemele de supraveghere video cumpărate cu fonduri federale pentru reducerea infracționalității sunt folosite în SUA pentru a-i evacua pe cei care stau în unitățile de locuințe publice. Noua generație de sisteme de supraveghere, cu AI și recunoaștere facială, a folosită deja drept dovadă în tribunal pentru a evacua oameni acuzați de abateri minore, precum scuipatul pe jos. (Washington Post)

5. Companiile telecom europene propun ca giganții de tehnologie care fac peste 5% din traficul mediu de internet să contribuie la cheltuielile cu extinderea rețelei 5G și a conexiunilor de bandă largă. Propunerea vine drept răspuns la feedback-ul cerut pe această temă de Comisia Europeană în februarie. (Reuters)

6. Volkswagen a purtat negocieri cu Huawei pentru a-i folosi software-ul pe mașinile pe care le vinde în China. Firma germană, care urmărește să obțină o cotă mai mare de piață aici, are probleme cu propria divizie de software, care și-a depășit bugetul și a întârziat să livreze software-ul necesar. (FT)

7. Google dezvoltă un instrument text-to-image, similar cu Stable Diffusion. În același timp, compania lucrează la implementarea soluțiilor bazate pe AI în advertising, customer service și instrumentele oferite creatorilor de conținut de pe YouTube. (CNBC)

8. Meta urmează să primească o amendă record în Europa pentru încălcarea intimității, amendă ce ar urma să fie anunțată de autoritatea irlandeză pentru protecția datelor în zilele următoare. Totodată, companiei i se va cere ca, în anumite condiții, să nu mai transfere date către serverele din SUA. (Bloomberg)

9. 61% dintre americani cred că AI-ul poate amenința civilizația umană, conform unui sondaj la care au participat peste 4.400 de adulți. Dintre respondenți, peste două treimi spun că sunt îngrijorați de efectele negative pe care inteligența artificială le-ar putea avea. (Reuters)

10. Amazon anunță Echo Pop, un difuzor semicircular care costă $40 și are la bază procesorul companiei AZ2 Neural Edge. Sunt lansate, cu aceeași ocazie, o serie de update-uri pentru alte produse din seria Echo, printre care Echo Show 5 ($90), Echo Show 5 Kids Edition ($100) și Echo Buds ($50), căști care promit o autonomie de până la 20 de ore. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Producătorii americani de cipuri se împotrivesc unor eventuale noi măsuri restrictive la exporturile către China – Cronica de Tehnologie
7 miliarde de mesaje vocale pe zi trimit, în medie, utilizatorii WhatsApp – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău